Pri vsakem naročilu nad 30 € prejmete še Vitamin D3 2000 IU popolnoma BREZPLAČNO!

30 kapsul za 30 dni

Prehransko dopolnilo

Ostanite zdravi z brezplačno e-knjigo in spletno telovadnico - brezplačno ob vsakem nakupu!

Prevzemite brezplačno e-knjigo o zdravju z okusnimi recepti in nasveti, kako oblikovati nove zdrave navade. Pripravili smo tudi brezplačen 4-tedenski program vadbe za oblikovanje celotnega telesa.

Vse to združite z vrhunskimi izdelki Sensilab in postanite fit še hitreje!

Vitamin D3 ima v telesu številne ključne vloge

 

Podpira normalno delovanje imunskega sistema

Pomaga pri normalnem delovanju mišic

Poskrbi za zdrave kosti in zobe

Pripomore k normalni absorpciji ter uporabi kalcija in fosforja

Prispeva k normalni delitvi celic

 

Kdo potrebuje vitamin D3?

Starejši

Absorpcija vitaminov in mineralov pri starejših ljudeh je slabša, zato potrebujejo dodaten vnos vitaminov.

Osebe s prekomerno telesno težo

Ljudje s prekomerno telesno težo so bolj nagnjeni k pomanjkanju vitamina D, saj maščobne celice običajno skladiščijo vitamin D, zaradi česar ni dostopen telesu.

Ženske v menopavzi

Ko nastopi menopavza, je dodatna skrb za zdrave kosti nujna.

Vsi, v hladnejših mesecih

Pozimi smo premalo izpostavljeni soncu, zato naše telo ne proizvede dovolj vitamina D.

Ljudje, ki veliko časa preživijo v zaprtih prostorih

Vsakdo, ki zaradi službenih obveznosti ali zaradi kakršnegakoli drugega razloga ne preživi dovolj časa na svežem zraku, potrebuje dodaten vnos vitamina D.

Ljudje s prebavnimi težavami

Bolezni, kot so celiakija, Chronova bolezen ali cistična fibroza, vplivajo na absorpcijo vitamina D.

 

Zakaj jemati prehransko dopolnilo?

Živil, ki so naravno bogata z vitaminom D, ni ravno v izobilju (mednje spadajo recimo rumenjaki in mastne ribe, kot je losos). Večino vitamina D naše telo proizvede samo s pomočjo sončne svetlobe, a ta proizvodnja se opazno zmanjša v mesecih, ko je dan krajši, in ko večino časa preživimo v zaprtih prostorih.

Vendar težava ni omejena samo na hladnejše mesece. Kaj počnemo poleti? Svoj čas preživljamo v klimatiziranih pisarnah in stanovanjih. In kaj naredimo, ko gremo ven? Uporabimo kremo za sončenje, ki lahko zmanjša proizvodnjo vitamina D3 do 95%! Zato je prehransko dopolnilo z vitaminom D pametno jemati skozi vse leto.

K pomanjkanju vitamina D so še posebej nagnjeni ljudje s prekomerno telesno težo – takšnih je kar 51% Evropejcev! Med njimi je kar za 24-35% večja pojavnost pomanjkanja kot med normalno težkimi. Maščobne celice namreč kopičijo vitamin D, zaradi česar ga je telesu manj na razpolago.

 

Kaj če ne dobivam dovolj vitamina D?

 

Morda opazite, da se vas prime prav vsak prehlad. Morda pa opažate tudi:

  • utrujenost
  • bolečine v mišicah in kosteh
  • izpadanje las
  • potrtost brez pravega razloga

Vse to lahko pomeni, da vam primanjkuje vitamina D. Ker je v današnjem času optimalno delujoč imunski sistem ključnega pomena, je zelo pomembno, da poskrbite za primerno raven vitamina D3.

 

Zakaj D3 in ne D2?

 

Vitamin D ima 2 obliki: Vitamin D3 (holekalciferol) in D2 (ergokalciferol).

Vitamin D3 najdemo v večjih količinah v maščobah mastnih rib, drobovini in rumenjakih. Prav ta oblika pa se sintetizira tudi v naši koži pod vplivom sončnih žarkov.

Vitamin D2 najdemo v nekaterih rastlinskih virih. Ta oblika ima slabšo obstojnost. Če imate na kaki polici torej dopolnilo z vitaminom D2, to sčasoma neizogibno izgublja na moči.

Naše telo ima raje vitamin D3, saj ga lahko bolje vsrka in uporabi. V krvi obstane dlje časa in za daljše obdobje ohranja raven vitamina D visoko in stabilno.

Ob upoštevanju vsega naštetega smo ustvarili ALL IN A DAY Vitamin D3 - edino dopolnilo z vitaminom D3, ki ga boste kdaj potrebovali!

 
 

Na zalogi

9,99 €

7,99 €

Izberite svoj paket:

 

ali pokličite brezplačno in naročite 080 99 82

Mesečna garancija na zadovoljstvo

Če ne bi bili zadovoljni z rezultati izdelka, vam v skladu z garancijo na zadovoljstvo omogočamo, da nam škatlico izdelka vrnete v 30 dneh in vrnili vam bomo denar.

Dostava v roku 2–3 delovnih dni

preko GLS Slovenija

Načini plačila:

SESTAVINE (v 1 kapsuli): sredstvo za povečanje prostornine: akacijev gumi, holekalciferol (50 μg - 1000% PDV*), sredstvo proti sprijemanju: magnezijeve soli maščobnih kislin, kapsule: hidroksipropilmetil celuloza, barvilo: titanov dioksid.

*PDV = priporočeni dnevni vnos

NAČIN UPORABE: Priporočeni dnevni odmerek je 1 kapsula z 2 dl vode po obroku.

POMEMBNA OBVESTILA: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja.

OPOZORILA: Če ste preobčutljivi ali alergični na katero od sestavin tega izdelka ali jemljete zdravila, se pred uporabo posvetujte s svojim zdravnikom.

SHRANJEVANJE: Shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjevati v temnem in suhem prostoru na temperaturi do 25 °C.

NETO TEŽA: 14,1 g

 
Vitamin D3 2000 IU