5 namigov za svilnato mehke, sijoče in negovane lase

Vsi poznamo ta občutek, ko ravno odidemo iz frizerskega salona... sijoči, svilnato mehki, zdravi lasje. Toda ali lahko ta občutek vzdržujemo dlje časa? Da, obstajajo triki, ki vam pomagajo lase ohraniti ravno tako mehke in sijoče, kot da bi bili ravnokar pri frizerju. Poiščite jih v članku.

image

1. Las si ne umivajte vsak dan

Odlična novica za vse, ki si nerade umivate lase – priporočeno je, da si las ne umivate vsak dan, saj imajo tako lasje več časa za lepotni spanec. Prekomerno umivanje las iz njih odstrani olja, pomembna za ohranjanje zdravega lasišča in lasnih korenin. Priporoča se umivanje na dva ali tri dni. To bo preprečilo luskavost, mastne lase in tudi podaljšalo obstojnost vaše pričeske.

2. Izogibajte se vročim prham

Četudi se med njimi počutite čudovito, vroče prhe niso idealne, če želite svoje lase ohraniti lepe. Vroča voda namreč načne povrhnjico in iz kože odstrani olja in navlaženost. Za izpiranje las po umivanju se priporoča uporaba bolj hladne vode, ki bo lase ohranila zdrave in močne.

3. Ne varčujte pri izdelkih za nego las

Čeprav smo navdušene nad ugodnimi ponudbami, izbira cenejših generičnih šamponov vašim lasem povzroča več škode kot koristi.Taki izdelki namreč vsebujejo zelo malo kakovostnih sestavin. V njih se nahajajo večinoma kemikalije, ki iz las odstranijo naravna olja.

Če imate pobarvane lase, bodo z uporabo cenenih izdelkov hitreje izgubili intenzivnost barve. Namesto tega se odločite raje za bolj kakovostne izdelke. Res je, da boste zanje zapravili več, vendar boste lase lahko umivali redkeje.

4. Las ne izpostavljajte vročini 

Tako kot lasem škodujejo vroče prhe, nanje slabo vplivajo tudi vroči pripomočki. Vsakodnevna uporaba kodralnikov, likalnikov in sušilcev za lase povzroča lomljenje, izsušitev in cepljenje las. Z večjo izpostavljenostjo vročini lasje izgubljajo svoj sijaj. Naš nasvet? Pred uporabo takih izdelkov na lase nanesite sprej za zaščito pred vročino.

5. Pazite na svojo prehrano

Kako lahko vaša prehrana vpliva na lase? Povezava je čisto preprosta. Lasje so namreč del telesa in tudi nanje vplivajo vse spremembe v prehrani - zdravje in lepota las prihaja namreč od znotraj.

Za močnejše in bolj zdrave lase vam priporočamo kapsule UNDO Nutrishine z vitamini, minerali in hialuronsko kislino. S kapsulami Nutrishine boste poskrbeli za do 65% bolj sijoče lase, 47% manj izpadanja las in 25% močnejše nohte.