7 NASVETOV ZA SIJOČE LASE V HLADNEJŠIH DNEH

Jesen in zima nista ravno prizanesljiva za naše lase. Hladen zrak, veter in kape poškodujejo naše lase in jih izsušijo do te mere, da je pričesko težko oblikovati. Lepi in sijoči lasje niso dani vsem ženskam že v zibelki, zato morajo za svoje lase še dodatno skrbeti.

image

KERATIN JE GLAVNI GRADNIK NAŠIH LAS

Lasje so sestavljeni predvsem iz keratina, to je protein, ki ga najdemo tudi v naših nohtih in koži, ter je nujen za ohranjane lepih in sijočih las. Če so lasje poškodovani in uničeni, je to dokaz, da ga našim lasem primanjkuje. Z vsakodnevnim izpostavljanjem las soncu, vetru, likanju in sušenju, vplivamo na to, da lasje izgledajo suho in uničeno.

MRZEL ZRAK UNIČIJE LASE!

Naši lasje pozimi izgubijo lesk, mrzel zrak pa povzroči tudi, da barvani lasje izgubijo intenzivnost barve. Suhi lasje ne izgledajo zdravi in so bolj nagnjeni lomljenju, zato je nujno potrebno, da pozimi bolje skrbimo za njih.

Če mislite, da lahko lase pred hladnim zrakom zavarujete s kapo, šalom ali bundo, se motite. Ta oblačila namreč vsebujejo materiale, ki pred hladnim vremenom zavarujejo le telo, ne pa tudi las. Ti materiali lasem niso prijazni in jih utegnejo še bolj poškodovati.

TRIKI ZA BOŽANSKE LASE

Obstaja mnogo nasvetov, kako poskrbeti za svoje lase pozimi, izpostavljamo pa predvsem sledeče:

  1. Ne umivajte las vsak dan: Lasem dobro dene maščoba, ki se nabere na lasišču, zato pretirano pranje las ni priporočljivo. Idealno bi bilo, da lase operete vsak tretji dan. 
  2. Tuširajte se s hladnejšo vodo: Pozimi je prijetno, če lahko skočimo pod vroč tuš, vendar vroča voda uniči lase, škodi pa tudi koži. Bolje je, da lase umivate z hladnejšo oziroma vsaj mlačno vodo. 
  3. Navlažite konice las: Konice las so vedno najbolj poškodovane, zato jih poskusite vsaj enkrat tedensko navlažiti z olivnim ali kokosovim oljem za eno uro. Lase nato operete tako, kot običajno. 
  4. Uporabljajte balzam: Čeprav so olja za lase odlična, je nanašanje olj na lase zamudno. V tem primeru poskusite z balzamom za lase. Ko skočite pod tuš na lase nanesite balzam, predvsem na konice in sperite preden se nehate tuširati. 
  5. Pravilno sušenje las: Najboljše sušenje je naravno sušenje, vendar čas vedno tega ne dopušča. Mokre lase ni dobro grobo brisati v brisačo. Nežno jih ožmite v brisačo, sušilec za lase pa nastavite na hladnejši zrak (ne vroč) in sušite na primerni razdalji. 
  6. Izogibajte se toplotnemu oblikovanju pričeske: Vročina, ki jo proizvede likalnik za lase uniči lase in jim vzame sijaj. V kolikor ni potrebno, se jim izogibajte. 
  7. Redno strizite konice: Za lepši izgled las je potrebno, da lase redno strižete. S tem poskrbite, da se znebite suhih konic, ki lasem ne koristijo.

NEGA OD ZNOTRAJ NAVZVEN

S podanimi nasveti lasem pomagamo le na zunaj, vendar jih je treba nahraniti tudi od znotraj. UNDO Nutrishine kapsule vsebujejo edinstveno naravno patentirano učinkovino Cynatine®HNS s keratinom, obdelanem po posebnem postopku, ki je topen v vodi in ga naše telo lahko uporabi.

20 dnevna kura bo spodbudila rast las in jih naredila izjemno močne in zdrave! Izkoristite ekskluzivni popust na Nutrishine kapsule preko spodnje povezave.