6 razlogov, zakaj morate začeti jemati ribje olje še danes

Izkazalo se je, da čudodelne koristi ribjega olja niso zgolj pripovedi ribičev. Po zadnjih študijah, objavljenih v zdravstvenih študijah vemo, da že  zgolj 1 kapsula ribjega olja lahko prepreči kardiovaskularne bolezni. Katere pa so preostale koristi?

image

Preprečuje nastanek krvnih strdkov

Omega 3 maščobne kisline preprečujejo nastajanje krvnih strdkov, ki povzročajo srčni infarkt ali možgansko kap. Uživanje ribjega olja, ki je bogato z omega 3 maščobnimi kislinami, zmanjšuje možnost nastanka arterioskleroze in znižuje povišane vrednosti holesterola in trigliceridov v krvi. Vse te pozitivne lastnosti omega 3 maščobnih kislin, varujejo naše srce in ožilje pred različnimi boleznimi.

Močnejše srce

Znanstveniki opažajo, da naj bi omega 3 maščobne kisline, upočasnjevale staranje in ohranjale življenje ter srčne bolnike ščitile pred boleznimi. Omega 3 maščobne kisline, vplivajo ugodno na lipide, kateri krožijo v krvnem obtoku ter škodujejo srcu in zato ščitijo pred boleznimi srca.

Boljši spomin!

Raziskava med 18-25 letniki, ki so 6 mesecev vsak dan uživali ribje olje, je odkrila, da se je njihov delovni spomin izboljšal za kar 23%.

Odličen vid

Omega 3 maščobne kisline, imenovane DHA, so velik strukture mrežnice. To lahko pomaga preprečiti makularno degeneracijo, ki lahko povzroči poslabšanje vida in slepoto.

Končno dober spanec

Dober spanec je ključen za zdravje. Študije so pokazale, da je pomanjkanje spanja povezano z debelostjo, diabetesom in depresijo. Nizke vrednosti omega 3 maščobnih kislin v telesu povezujemo s slabšim spancem odraslih in otrok, nizke vrednosti DHA pa povezujemo tudi z nizko vrednostjo melatonina- hormona, ki nam pomaga zaspati.

Študije so pokazale, da jemanje prehranskega dopolnila z omega 3 izdatno pomaga pri izboljšanju kvalitete in dolžine spanca.

Močne kosti

Osteoporoza in artritis sta pogosti bolezni, ki prizadaneta naše kosti. Študije kažejo, da vnos omega-3 lahko poveča količino kalcija v kosteh, kar se kaže v zmanjšanem tveganju za razvoj osteoporoze.

Omega-3 ravno tako pomaga ljudem z artritisom. Raziskave kažejo, da se je ljudem z artritisom zmanjšala bolečina v sklepih, oprijem pa izboljšal.

Katero ribje olje izbrati?

Essentials Super Omega-3 + Q10 vsebuje čisto ribje olje s koncentriranimi omega 3 (280 mg EPK in 190 mg DHK v samo 1 kapsuli na dan), ki imajo vlogo pri delovanju srca. Odličen za uživanje zaradi ogromno koristnih posledic, poleg tega pa nima neprijetnega vonja po ribah, varuje srce in ožilje, pripomore k optimalnemu delovanju možganov in pomaga ohranjati dober vid.