Čudežna moč rjave alge - na izgubo kilogramov!

Ob omembi rjave morske alge se nikomur ne pocedijo sline, a vendar je ta alga izredno popularna v številnih kuhinjah. Alga je postala znana zaradi dveh študij, ki sta prikazali neverjetno učinkovitost te alge - na izgubo telesne teže!

image

1. Študija: znižanje telesne teže in zvišanje adiponektina[1]

V tej študiji je sodelovalo kar 43 žensk in moških. V obdobju 6 tednov so udeleženci brez diete ali spremembe življenjskega sloga, v svojo prehrano vključevali 2 kapsuli ekstrakta rjave morske alge dnevno.

REZULTAT: Prostovoljci so imeli tekom študije zvišan nivo adiponektina v krvi. Adiponektin je hormon, ki neposredno vpliva na razgradnjo maščobe v telesu. Več adiponektina, kot imamo v krvi, hitreje poteka razgradnja maščob, nižja je telesna teža in indeks telesne mase. Poleg tega se je znižal tudi nivo trigliceridov v krvi.

2. Študija: zmanjšanje obsega trebuha in znižanje podkožne maščobe[2]

Te študije pa se je udeležilo 60 žensk. V obdobju 8 tednov so prav tako brez diete ali spremembe življenjskega sloga, v svojo prehrano vključevale 2 kapsuli ekstrakta rjave morske alge dnevno.

REZULTAT: Prostovoljke so uspešno zmanjšale obseg trebuha in pasu ter znižale debelost kožne gube, ki nakazuje na znižanje podkožne maščobe.

Od kod izvira rjava morska alga?

Alga, katere učinkovitost sta dokazali zgornji študiji, raste v hladnejših oceanih po vsem svetu. Morda ste že kdaj lahko opazili njene sluzaste, zeleno-rjave vejice na plaži. Najpogosteje jo uporabljajo v azijskih kuhinjah, kjer jo uživajo surovo, kuhano ali vloženo.

Kakšno moč ima rjava morska alga?

Alga je obogatena z mnogimi vitamini, minerali in hranili, ki našemu telesu omogočajo lažji vsakdan. Je odličen vir joda, kalcija, kalija, železa, magnezija vitamina B12 (viša nivo energije ter okrepi imunski sistem) in ostalih rastlinskih kompleksov.

S svojo čudežno močjo rjava morska alga dokazano pripomore k:

  • zmanjševanju maščobnih zalog in blazinic,
  • neposredno vpliva na presnovo maščob,
  • preprečuje nalaganje novih trdovratnih oblog.

Lahko zaužijem preveč rjave morske alge?

Alga je 100% naravna in pridobljena iz morja. Znana je kot zdravilna zelenjava, ki je odličen dodatek k vsaki dieti. Negativna posledica zaužitja prevelike količine morske alge lahko vpliva le na hitrejšo izgubo teže, kar je posledica prevelike količine joda. Samostojno jo lahko uporabite v juhah, solatah, ali pa jo uporabite v obliki prehranskega dopolnila.

Sensilab priporoča:

Rjavo morsko algo, ki uspešno zmanjšuje maščobne zaloge ter blazinice vsebuje tudi SLIMCUT DIETSTAR, ki je nova vzhajajoča zvezda diet letošnje sezone.

Z aktivno sestavino ALGEA Food Phyto, ki vsebuje rjavo morsko algo Ascophyllum nodosum, sta bili opravljeni 2 neodvisni študiji. Dokazujeta, da pozitivno vpliva na znižanje telesne teže, in sicer:

  • zmanjša obseg pasu in trebuha,
  • zniža indeks telesne mase (ITM) in
  • vpliva na dejavnike, ki zmanjšujejo presnovni sindrom.

Poleg tega, da vpliva na zmanjšanje trdovratnih oblog, garantirano pripomore tudi k:

  • boljšemu počutju;
  • stabilnejšemu imunskemu sistemu;
  • bolj čvrsti ter napeti koži;
  • nevtralizira dejavnike, ki povzročajo presnovni sindrom.

 



[1] Iacoviello et al (2013), Prolonged administration of Ascophyllum nodosum to healthy human volunteers and cardiovascular risk. Nutrafoods 12:137-144

[2] Iacoviello et al (2013), Prolonged administration of Ascophyllum nodosum to healthy human volunteers and cardiovascular risk. Nutrafoods 12:137-144