Prazna košarica?
Verjetno zato, ker si še niste ogledali naše najnovejše ponudbe
Sensilab za svoje spletne strani uporablja piškotke, ki ne shranjujejo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so morda že nameščeni. Z nadaljevanjem uporabe naših spletnih strani soglašate z njihovo uporabo.
Kontaktirajte nas prek spleta ali pokličite na 0590 82 770
100% garancija na zadovoljstvo
Brezplačna dostava nad 49,99 €
HOLESTEROL | Kaj je holesterol? | Vrste holesterola | Holesterol in trigliceridi | Vrednosti holesterola | Simptomi in tveganja visokega holesterola | Zniževanje holesterola | Hrana proti holesterolu | Terapija s statini | Naravno zdravljenje | Zakaj Holestop?
Kaj so trigliceridi in zakaj govorimo o njih v povezavi s holesterolom in boleznimi srca in ožilja?
Trigliceridi so verige maščobnih kislin z visoko energijo, ki dajejo veliki del energije, potrebne za normalno delovanje celic. Torej, trigliceridi so vrsta lipidov oziroma maščob in so glavna sestavina maščob in olj živilskega in rastlinskega izvora.
Maslo je tipičen primer čistih trigliceridov. Čeprav jih vnašamo s prehrano, jih lahko naše telo tudi samostojno proizvaja iz odvečnih ogljikovih hidratov iz hrane, ki jo zaužijemo.
Zvišani trigliceridi so običajno povezani z drugimi simptomi, kot so sladkorna bolezen, debelost in visok krvni tlak.
Tako trigliceridi kot holesterol se vnašajo v telo s prehrano, posebej z živili kot so jajca, mlečni izdelki, meso in drugi živalski proizvodi. Vendar, za razliko od trigliceridov, holesterola ne najdemo v maščobah rastlinskega izvora.
Raziskave kažejo, da obstaja zveza med trigliceridi in holesterolom: ko se zvišajo trigliceridi, se HDL dober) holesterol običajno zniža, čeprav to ni vedno pravilo. Če želite izvedeti več o vrstah holesterola, kliknite tukaj »
Najpogostejši vzrok za nastanek povišanih vrednosti trigliceridov je nezdrav življenjski slog. Med vzroke vključujemo tudi: pomanjkanje fizične aktivnosti, preskakovanje obrokov in potem vnos večjega obroka, prekomerno uživanje sladkorja in mastne hrane ter kajenje.
Da bi zmanjšali vnos trigliceridov v telo, moramo zmanjšati vnos naslednji živil:
Ne pozabite: povezavo med holesterolom in trigliceridi so dokazali. Nadaljujte z branjem, če želite izvedeti več o normalnih ravneh holesterola in trigliceridov »
HOLESTEROL | Kaj je holesterol? | Vrste holesterola | Holesterol in trigliceridi | Vrednosti holesterola | Simptomi in tveganja visokega holesterola | Zniževanje holesterola | Hrana proti holesterolu | Terapija s statini | Naravno zdravljenje | Zakaj Holestop?
Morda bi vas zanimalo