Zakaj ketonska dieta ne deluje pri ženskah?

15. sep. 2019

Zadnjih nekaj let se nad ketonsko dieto navdušujejo vsi, ki želijo po hitrem postopku pokuriti maščobo. Vendar pa ta dieta, ki temelji na uživanju velike količine maščobe in zelo malo ogljikovih hidratov, dela čudeže pri moških, zadnje študije pa kažejo, da pri ženskah ne bo šlo vse tako zlahka.

Zakaj je ketonska dieta učinkovita?

Ko se prehranjujemo normalno, so ogljikovi hidrati glavni vir energije za naše telo. Ko jih izločimo iz prehrane, keto dieta prisili naše telo, da za energijo porablja nakopičeno maščobo. Med tem procesom, ki se imenuje ketoza, jetra preoblikujejo maščobne kisline v ketone in jih začnejo uporabljati kot gorivo (energijo). Sliši se odlično, kajne?

Tu pa nastopi težava: obstaja verjetnost, da to pri ženskah ne bo delovalo!

Da, čisto resno. In razkrivamo, zakaj.

Vaše telo je v stanju “preživetja”

Nepredvidljiv delovni čas, hiter način življenja in usklajevanje družinskih in drugih obveznosti povzročajo veliko stresa. Priznajmo, stresu se ne moremo izogniti! In ko temu dodamo še ketonsko dieto, se količina stresa samo še dodatno poveča.

Težava je, da je vaše telo vajeno prehrane, polne ogljikovih hidratov. Glede na to, da so vir energije, lahko rečemo, da telo živi od njih. Ko jih torej izločite iz svoje prehrane, vaše telo doživi šok. Zaradi tega se poveča raven stresnih hormonov, še posebej kortizola, kar telo spravi v stanje "preživetja" in poruši hormonsko ravnovesje. Končni rezultat vsega tega: bolj ste podvrženi kopičenju kilogramov, pa čeprav se zelo trudite, da bi sledili dieti in izgubljali kilograme.

To se res lahko pripeti tudi moškim, a je žensko hormonsko ravnovesje veliko bolj kompleksno in občutljivo na hormonske spremembe, zato je pri ženskah večja verjetnost, da bo ketonska dieta obstala na mrtvi točki.

Ampak to ni vse.

Morda se borite z estrogenom – in tega sploh ne veste

Naše okolje je nasičeno z estrogenu podobnimi substancami, ki motijo naše hormonsko ravnovesje. Ker imajo ženske na splošno višjo raven estrogena, jih običajno bistveno bolj prizadenejo s tem povezane spremembe, zlasti ko gre za izgubo kilogramov. Morda se sprašujete, kako je to povezano s keto dieto? Keto dieta je bogata z maščobami, zato še dodatno spodbudi proizvodnjo estrogena. Posledično se zmanjša raven ščitničnih hormonov in s tem upočasni metabolizem in kurjenje kalorij. Ko se to zgodi, je nabiranje kilogramov samo še vprašanje časa.

Nič čudnega, da se je vaša ketonska dieta znašla na “mrtvi točki”!

Na srečo lahko to preprečite!

Obrnite ketonsko dieto v svojo korist s paketom KetoLux, ki vam bo pomagal spraviti hormone v ravnovesje in preprečil, da bi še naprej onemogočali uspeh vaše ketonske diete.

S popolno kombinacijo kapsul EstroLux in AdrenaLux boste končno lahko uravnali raven hormonov in vzpostavili ravnovesje. Skupaj z napitkom Keto Drink s kar 75 % MCT za dodatno spodbudo pri kurjenju maščobe vam bo ta neustavljiv paket pomagal, da dosežete keto cilje veliko hitreje in lažje kot kdajkoli prej:

premaga značilno ženske težave pri ketonski dieti
⦁ poskrbi, da se premaknete z mrtve točke v svoji keto dieti in pospeši vaš napredek
⦁ obnovi vaše hormonsko ravnovesje za maksimalno kurjenje maščob brez ovir
zmanjša telesni in psihični stres in preprečuje nadaljno nabiranje kilogramov
⦁ premaga utrujenost in dvigne raven energije