Ko mi je prijateljica povedala za svoj nenavaden jutranji ritual, sem mislila, da je nora. Čez nekaj tednov sem izgubila 10 kilogramov, premagala utrujenost in si povrnila življenje - pri 45 letih

image

Verjetno se je že skoraj vsakemu izmed nas zgodilo kaj podobnega:

Bil je ponedeljek zjutraj, zvlekla sem se iz postelje in bila bolj izčrpana kot kdaj koli prej. 

V kopalnici sem se pogledala v ogledalo in ni mi bilo všeč, kar sem videla ... 45-letno žensko s prekomerno telesno težo, ki so jo zaznamovala leta in utrujenost, z lomljivimi lasmi in maščobo na trebuhu, pasu in stegnih. 

„Kaj sem naredila, da zdaj izgledam tako!“ sem si mislila. 

Ne samo, da sem imela vidno prekomerno telesno težo, bila sem tudi izčrpana, in to brez razloga. Ves čas sem imela občutek t.i. možganske megle. Ničelna motivacija. Celo majhne stvari, kot je obisk trgovine, so se mi zdele težke. 

Tisto jutro sem se počutila tako čustveno in telesno zmedeno, da sem si želela, da bi se vrnila v svoja dvajseta leta, ko je bilo vse preprosto.

image

Pozdravljeni, moje ime je Petra Kohler, stara sem 45 let in v tem članku bi rada pojasnila, kako sem zaradi tega bolečega spoznanja v nekaj tednih izgubila več kot 10 kilogramov, in to brez drastične diete ali intenzivne vadbe. 

Dolga leta sem se trudila z nesmiselnimi dietami, da bi zmanjšala svojo težo in izboljšala svoje zdravje. Potem pa sem prišla do nenavadnega odkritja, ki me je spremenilo v popolnoma drugačno žensko.

Ugotovila sem, da so bile skoraj vse moje težave - možganska megla, pridobivanje telesne teže, nenehna utrujenost - povezane s pogosto spregledanim organom. 

Ta majhen organ je odgovoren za kurjenje odvečne maščobe in ohranjanje energije čez dan.

Ko se ta organ "upočasni", se upočasni tudi naš metabolizem, hitreje pridobivamo na telesni teži in naša energija hitro upada. Izkazalo se je, da ima to težavo več kot 20 % žensk, 60 % pa se je sploh ne zaveda!

Na srečo sem odkrila preprost način za spodbujanje delovanja tega majhnega organa. Z njim lahko v vseh starostnih obdobjih ponovno zaženete metabolizem.

Seveda sem bila zelo skeptična, ko sem prvič slišala za ta nasvet, navsezadnje sem že poskusila veliko stvari brez uspeha.

Toda po nekaj tednih vsakodnevnega izvajanja sem opazila znatno povečanje energije in izgubila več kot 10 kilogramov.

S ponosom in olajšanjem lahko sporočim, da sem danes bolj živahna, močnejša in bolj osredotočena, kot sem bila kadar koli v zadnjih desetletjih.

Ker se je pri meni tako dobro obnesel, verjamem, da lahko pomaga tudi drugim ženskam, ki se nenehno počutijo predebele, izčrpane in brez motivacije. 

Navada, o kateri vam bom povedala, morda ni za vas, vendar verjemite, da je vsekakor vredna preizkusa.

Dan, ko sem spoznala, da MORAM svoje življenje vrniti na pravo pot

image

Opisala bi se kot normalno žensko. Imam dobro službo, odličnega moža in dve hčerki, ki ju imam najraje na svetu. Ničesar mi ne manjka za mojo srečo.

Vendar občasno slišim notranji glas, ki mi govori, da sem predebela, prepočasna in premalo zdrava. Ta glas mi ni všeč, a hkrati vem, da govori resnico.

Do svojih tridesetih let sem bila vedno v odlični formi: raven trebuh, lepa koža, polna energije - in to brez posebnega truda. 

Po rojstvu druge hčerke Emilije se je to spremenilo. Kar naenkrat so se mi po telesu začele nabirati maščobne obloge. 

Moja energija se je razblinila. Od trenutka, ko sem se zbudila, do trenutka, ko sem šla spat, sem bila popolnoma izčrpana. Edina stvar, ki me je držala budno, so bile neštete skodelice kave, ki sem jih vsak dan vase zlivala kot ženska, ki umira od žeje. 

Počutila sem se ujeto v začaranem krogu pridobivanja telesne teže, počasnosti in izčrpanosti.

Ko sem se v ponedeljek zjutraj zbudila in odšla v službo, sem v ogledalu videla le to: Debela, izčrpana ženska z 10 kilogrami preveč, s pusto kožo in lasmi ter popolnim pomanjkanjem volje. 

Tistega dne sem se odločila, da imam dovolj. Morala sem nekaj storiti, da bi spremenila svoje življenje.

Zakaj je večina metod za hujšanje neuporabna: Grenka resnica, ki jo skrivajo blagovne znamke prehrane

image

Internet je preplavljen s "čudežnimi" izdelki za hujšanje.

Ti izdelki obljubljajo, da lahko v dveh tednih izgubimo 25 kilogramov in vsak dan jemo okusne obroke, ne da bi nam bilo treba iti v telovadnico. 

Ni treba posebej poudarjati, da večina teh sredstev ne deluje. Sem ena od žrtev teh očitnih laži. Da bi izgubila maščobo in izboljšala svoje zdravje, sem preizkusila na desetine teh oglaševanih načinov. 

Preizkusila sem keto dieto, dieto z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov, dieto brez ogljikovih hidratov, Dukanovo dieto, Atkinsovo dieto in številne druge. Začela sem izpuščati obroke in s prekinitvenim postom zmanjševati vnos kalorij. Pila sem koktajle in litre zelenega čaja.

Toda vsakič je bilo enako: V dveh do treh tednih sem izgubila nekaj kilogramov, v naslednjih tednih pa spet pridobila na teži. Znani jo-jo učinek, ki ga je verjetno doživel že vsakdo.

Velika težava teh neštetih metod hujšanja je, da niso narejene za dolgotrajno uporabo. 

Čez nekaj časa se telo naveliča drastičnih prehranskih omejitev in se odzove s hrepenenjem, ki se mu je nemogoče upreti.

Po nekaj tednih stroge diete sem čutila potrebo, da bi se kot divja ženska lotila mastne hrane. Še huje, bila sem slabotna, utrujena, imela sem glavobole in bila sem popolnoma nesrečna.

Da, nekateri izdelki vam lahko pomagajo izgubiti nekaj kilogramov. Vendar to ne pomeni, da boste vitki, zdravi in srečni.

Kakšen smisel ima izgubiti 15 kilogramov, če ste ob tem šibki in depresivni? To je nesmiselno. 

Nekega dne sem prijateljici, ki sem jo spoznala na jogi, pripovedovala, kako sem razočarana, in izvedela sem nekaj zelo nenavadnega.

Nekaj, kar se je izkazalo za trik za izboljšanje mojega zdravja. To, kar vam bom povedala, se sprva sliši čudno - tako sem se počutila tudi sama.

Odkrila sem, da so bile skoraj vse moje zdravstvene težave povezane z enim majhnim organom v telesu

image

Prijateljica z joge mi je razložila, da je bila še pred kratkim tudi ona nenehno utrujena in izčrpana ter da se je počutila predebela. Vprašala sem jo: „Kako si se rešila iz tega začaranega kroga?“

Odgovorila je: 

„Obiskala sem terapevta, ki je specializiran za zdravje žensk. Razložil mi je, da imajo vse te težave - debelost, utrujenost, depresija, izgorelost - pogosto skupni vzrok. Čeprav gre za tako pogost problem, je še vedno zelo neznan. Približno ena od petih žensk je prizadeta, vendar se več kot polovica teh žensk tega sploh ne zaveda. Strokovnjaki jo imenujejo "upočasnjena ščitnica“. 

Ko je to rekla, sem dvignila obrvi.

„Vem, da se sliši čudno, vendar ko razumeš, kako deluje ščitnica, razumeš, zakaj se vse te težave pojavijo hkrati ... 

Ščitnica je majhna hormonska žleza v vratu, ki uravnava naš metabolizem.  

Kadar ščitnica dobro deluje, proizvaja in shranjuje pomembne hormone, ki nam pomagajo kuriti kalorije, ohranjati dobro raven energije in skrbeti za učinkovito delovanje presnove. 

Če je ščitnica upočasnjena, se metabolizem upočasni, telo slabše kuri kalorije, možganska moč se zmanjša in ves čas se počutite utrujeni. Če imate težave s hujšanjem, če ste ves čas utrujeni in pogosto občutite možgansko meglo, imate morda počasi delujočo ščitnico,“ je pojasnila. 

Za "upočasnjeno ščitnico" še nikoli nisem slišala. Seveda sem bila radovedna in sem jo vprašala, kako bi lahko rešila svojo težavo.

„Pri tem mi je pomagal terapevt. Razložil mi je, da je ključ do močne ščitnice v tem, da telesu zagotovimo dve bistveni sestavini: jod in L-tirozin. 

Ti dve sestavini delujeta kot gradnika zdrave ščitnice. Kadar so v telesu prisotni v zadostnih količinah, jih ščitnica uporablja za proizvodnjo pomembnih hormonov, ki pospešujejo presnovo. 

Če ščitnica ne dobi dovolj joda in L-tirozina, deluje manj učinkovito in celotno telo se upočasni. Rezultat? Povečanje telesne teže, utrujenost, izčrpanost, brezvoljnost in tako naprej.“

Pojasnila mi je, kako je s posebno formulo, ki ji jo je priporočil terapevt, pospešila presnovo. 

image

„Hočeš reči, da lahko svoje težave rešim z jemanjem teh dveh snovi?“ sem vprašala skeptično.

„No, ni tako preprosto ...“ je rekla.

„Najprej je pomembno, da obe sestavini izhajata iz naravnih virov, kot so rastline. Študije so pokazale, da je koristno jemati še eno sestavino, imenovano gugul, ki spodbuja absorpcijo naravnega joda v ščitnici.“

„In kje dobiš te sestavine?“

„Moj terapevt mi je priporočil naravno prehransko dopolnilo ThyroLux, ki je posebej zasnovano za krepitev ščitnice. Gre za nemški pripravek, ki vsebuje tri sestavine - jod, L-tirozin in gugulovo smolo - v optimalnih količinah za krepitev delovanja ščitnice in naravno pospeševanje presnove. 

Vsako jutro ga jemljem že 3 mesece in še nikoli nisem tako hitro kurila maščobe. Imam več energije in moji lasje so bolj polni. Na splošno imam občutek, da imam bolj zdravo in fit telo. Vpliva pa tudi na moje razpoloženje!“ je še pomežiknila. 

Priznati moram, da me je zanimalo. Vem, da je imela moja prijateljica v preteklosti težave s pridobivanjem kondicije. Torej bi lahko tisto, kar je delovalo zanjo, morda vendarle delovalo tudi zame. 

Ogledala sem si spletno stran proizvajalca Sensilab, ki je razvil formulo za ThyroLux, in našla izjemne ocene in na stotine zadovoljnih strank.  

Zagotovo se preizkušanja tovrstnega izdelka nisem lotila prvič, vendar sem se iz radovednosti odločila, da mu vseeno dam priložnost.

Ker je bilo za izdelek zagotovljeno 100% jamstvo na zadovoljstvo, sem si mislila: če ne bo deloval, bom v najslabšem primeru dobila denar nazaj. 

Prijateljica mi je povedala, da je za dober rezultat priporočljivo jemati ThyroLux tri mesece. Zato sem sklenila naročniško razmerje, da bi vsak mesec prejela paket ThyroLuxa z dodatnim popustom. Izdelek sem prejela le nekaj dni po naročilu.

Takoj sem začela z uporabo prehranskega dopolnila. Vzela sem ga vsako jutro po zajtrku in vsak večer po večerji. Rezultati so me presenetili v pozitivnem smislu.

Z gotovostjo lahko trdim, da sem po zaslugi te formule ponovno našla svoje življenje.

Kakšno je torej moje mnenje o tem izdelku? 

image

Bom iskrena: V prvih dneh se ni zgodilo veliko. Nisem opazila nobenega posebnega učinka. Toda po enem tednu sem začela opažati pravo razliko. 

Najprej sem opazila, da imam veliko več energije kot običajno. Tudi brez kave sem bila veliko manj utrujena kot ponavadi, moja produktivnost pri delu pa se je občutno povečala. Seveda sem občasno še utrujena, še posebej takrat, ko ne spim veliko. 

Toda po jemanju teh kapsul bi rekla, da sem imela večino časa dobro raven energije. Druga stvar, ki sem jo opazila, je bila, da je moja nenadna želja po nezdravi hrani skoraj izginila. 

Zmanjšana lakota mi je zelo pomagala, da sem jedla veliko več zdravih in uravnoteženih obrokov, nezdrave stvari pa sem pustila na strani.

Po nekaj mesecih sem zaradi bolj zdravega načina življenja in nove motivacije shujšala, ne da bi se tega zavedala. Opazila sem tudi, da je moja koža videti bolje in da so moji lasje bolj zdravi kot prej.

Skratka, lahko rečem, da mi je ta naravni izdelek zelo pomagal, saj se je, odkar ga jemljem vsako jutro in večer, izboljšalo nešteto vidikov mojega zdravja. 

Ne želim reči, da je to čudežni izdelek, saj traja nekaj časa, preden začne delovati. Za tiste, ki imajo prekomerno telesno težo, so utrujeni in izčrpani, pa ne more škoditi, če poskusijo ThyroLux. To lahko resnično spodbudi presnovo. 

Morda se sliši neumno, a včasih lahko takšna majhna navada močno vpliva na naše počutje in življenje. 

Vsaj tako je bilo v mojem primeru in upam, da bo tako tudi v primeru drugih.

Lep pozdrav,

Petra

Izbrani izdelki za vas