Poletje ni najboljša sezona za vaša jetra – razlog vas bo presenetil

Ste vedeli, da imajo jetra povsem svoje življenje? Vsak dan se povečajo in krčijo! Ampak zakaj? Odkrijte v nadaljevanju.

image

Celice vaših jeter so občutljive tako na cirkadiani ritem kot tudi na prehranjevalni cikel. Kadar ne jeste (na primer ponoči), jetra niso tako aktivna. Ko pa čez dan jeste, se lahko jetra povečajo za polovico! Če bi jedli ponoči, se vaša jetra ne bi razširila, ker ni pravi čas dneva.

Jetra in poletni urnik

Kaj pa, če ostanete budni dlje časa in jeste ter pijete ob čudnih nočnih urah? Saj je vendar poletje, za katero so značilni dolgi dnevi in še daljše noči, neobičajno prehranjevanje (in bodimo pošteni, pitje) in popočitniška utrujenost!

To pomeni, da obremenjujete svoja jetra in svoje celotno telo že s tem, da živite po “poletnem urniku”. Kadar jeste ali pijete ob napačnem času, vaše telo ne dobi encimov, ki jih potrebuje, in hrane ne more pretvoriti v koristne beljakovine in druge molekule. To pomeni, da tudi vaša prebava ni najboljša.

Dokazano je, da so motnje cirkadialnega ritma (kot so npr. delo v izmenah, kronična utrujenost in motnje spanca) tesno povezane s presnovnim ali metaboličnim sindromom (kopico težav, vključno s povišanim krvnim pritiskom, sladkorjem v krvi, telesno maščobo in holesterolom ali trigliceridi), debelostjo in sladkorno boleznijo tipa 2.

Kaj lahko naredim?

Ker so jetra poleti zagotovo pod večjim stresom kot pozimi, jim lahko priskočite na pomoč. Za začetek omejite svoje nočne zabave na 2 noči na teden.

Svoja jetra lahko spodbudite in okrepite tudi s Hepafar forte – povsem naravno, a hkrati izjemno učinkovito prehransko dopolnilo, ki vsebuje:

  • Pegasti badelj za zaščito, regeneracijo in čiščenje jeter – v posebni fosfolipidni obliki za izjemno učinkovitost
  • Artičoko za podporo prebavi, proizvodnjo žolča in zaščito jetrnih celic
  • Vitamin E za zaščito pred oksidativnim stresom
  • Ekstrakt črnega popra za boljšo absorpcijo

Hepafar forte zaradi svoje vrhunske formule z lahkoto premaga podobne izdelke na trgu. Naročite svoj Hepafar tudi vi!