Prazna košarica?
Verjetno zato, ker si še niste ogledali naše najnovejše ponudbe
Sensilab za svoje spletne strani uporablja piškotke, ki ne shranjujejo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so morda že nameščeni. Z nadaljevanjem uporabe naših spletnih strani soglašate z njihovo uporabo.
Kontaktirajte nas prek spleta ali pokličite na 0590 82 770
100% garancija na zadovoljstvo
Brezplačna dostava nad 49,99 €
Januar je mesec brokolija in cvetače. Gre za živili, ki si nedvomno zaslužita naziv “super”, saj vsebujeta pravo bogastvo hranilnih in varovalnih snovi. Zato vam danes predlagamo zdravo popestritev jedilnika s tremi okusnimi jedmi, ki jih lahko poljubno vključite v svoj nov jedilnik.
Sestavine za 1 osebo:
Priprava:
Brokoli in cvetačo kuhamo na pari približno 5 minut. Beljak stepemo ter mu dodamo sol in poper. Skupaj z brokolijem in cvetačo ga pečemo na olju približno 2 minuti na srednje močnem ognju. Čisto na koncu dodamo stepen rumenjak in odstavimo z ognja.
Sestavine za 1 osebo:
1 večji krompir
polovica glave brokolija
1 jajce
1 žlica kisle smetane
1 zvrhana žlica parmezana
ščepec soli in popra
žlička rdeče paprike
Priprava:
Krompir na pol skuhamo v osoljeni vodi, ga olupimo in narežemo na večje kose. Dodamo brokoli in rahlo premešamo. Vse skupaj denemo na pekač (na peki papir). Stepemo jajce in mu primešamo kislo smetano ter začimbe.
Z dobljeno mešanico prelijemo brokoli in krompir ter za konec posujemo še z naribanim parmezanom. Pečemo v pečici dobre pol ure na 190°C.
Sestavine za 1 osebo:
Priprava:
Meso in čebulo popražimo na olju na srednje močnem ognju. Medtem brokoli in cvetačo približno 5 minut kuhamo na pari, da se omehča. Nato vse skupaj zmešamo, dodamo začimbe in na grobo pretlačimo.
Maso oblikujemo v polpete in pečemo v pečici na 200°C približno 30 minut. Postrežemo s skledo sveže solate, ki jo hranilno dodatno obogatimo s sveže iztisnjenim limoninim sokom.
Izbrani izdelki za vas
Morda bi vas zanimalo