Imate težave z lasmi? Potem potrebujete to.

Tako ali drugače poškodovane lase ima večina ljudirazcepljene, izpadajoče in brez sijaja. Čemu to lahko pripišemo? Prvič, zunanjim dejavnikom, kot so kemikalije, ki jih vsak dan nanašamo na lase, barvanje las, onesnažen zrak, sonce in podobno. Drugič, notranjim dejavnikom, kot so pomanjkljiva prehrana, stres, hormonsko neravnovesje in starost. Želite za 47 % okrepiti lase in za 4-krat zmanjšati izpadanje las? Berite dalje!

image

Ena in najpomembnejša snov, ki odloča o tem, kako močni in odporni bodo naši lasje, je keratin. Gre za beljakovino, ki v 95 % sestavlja naš las. Keratin zaslužen za to, da so naši lasje močni in fleksibilni obenem.

Kako naše telo naredi keratin?

Proizvajajo ga specializirane celice keratinociti v lasišču.

Kaj potrebujejo za to?

Beljakovine oziroma sestavne dele beljakovin – aminokisline. Konkretneje, aminokisline, ki vsebujejo žveplo.

Od kod naše telo dobi te beljakovine?

Iz hrane.

V kateri hrani je največ beljakovin, koristnih za lase?

V jajcih, mlečnih izdelkih, križnicah (brokoli, cvetača, zelje, brstični ohrovt …), mesu, ribah, stročnicah, oreščkih, čebuli, česnu, poru, špargljih

image

Kdaj potrebujemo več beljakovin, bogatih z žveplom?

Če nimamo uravnotežene prehrane (s polno zelenjave, sadja, polnozrnatih izdelkov ter zdravih beljakovin in maščob), bo telo najboljše sestavine, ki jih lahko »stisne« ven iz hrane, usmerilo racionalno. Če torej nujnih hranil ni dovolj, bo vse, kar je uporabnega, šlo k organom, ki so najpomembnejši za preživetje: možgani, jetra, ledvice, srce … Lasje pridejo zadnji na vrsto.

Zato je neuravnotežena prehrana povezana s krhkimi in lomljivimi lasmi, brez leska in volumna.

Kakšen vpliv imajo na lase zunanji dejavniki?

Če kadimo, živimo v mestu (onesnažen zrak), dosti časa preživimo v zaprtih prostorih (suh zrak), barvamo in/ali ravnamo lase, imamo trajno, redno uporabljamo lake ali gele in smo pogosto pod stresom, potem so naši lasje še dodatno na udaru.

To pomeni, da naše telo izdatneje potrebujejo osnovne gradnike, da prepreči poškodbo las in ima osnovne pogoje za njihovo obnovo. Če želite aktivno poskrbeti za lepe lase, morate telesu ponuditi hranila, ki jih potrebuje v obliki, ki jo bo lahko najbolje izkoristilo.

Ali lahko lase okrepim z uživanjem keratina?

Da. To potrjujejo raziskave. Vendar ne katerikoli keratin. Da bi lahko naše telo uporabilo keratin, ga mora najprej razbiti na manjše delčke. Za razgradnjo običajnega keratina pa nimamo potrebnih encimov, kar pomeni, da ga telo neprebavljenega izloči.

Rešitev za to težavo je našlo novozelandsko podjetje, ki je prvo patentiralo svetovno inovacijo – vodotopno obliko keratina Cynatine® HNS, ki ga naše telo lahko uporabi.

Če pa želite vrhunske rezultate, izberite UNDO NutriShine, ki ima poleg vodotopnega keratina še cink, saj je nujen pri tvorbi beljakovin, tudi keratina. Rezultati klinične raziskave so presunljivi: 47 % močnejši in sijoči lasje ter 4-krat manjše izpadanje las.

Imate težave z lasmi? Potem potrebujete UNDO Nutrishine (klik spodaj):

image

Izbrani izdelki za vas