Vse, kar morate vedeti o očesnem serumu

Ne, serum za oči ni isto kot krema za obraz! Veliko žensk je mnenja, da je za nego kože na obrazu dovolj samo ena kakovostna krema, pa vendar nekateri deli obraza zahtevajo čisto poseben tretma.

image

Potrebno je vedeti, da je koža na področju oči izjemno občutljiva in zelo tanka, s starostjo pa postane še toliko bolj. Ima manj lojnic in elastina kot preostala koža, ta del obraza pa se neprestano napenja.

Kakšna je razlika med obrazno kremo in očesnim serumom?

Krema za obraz in očesni serum se razlikujeta po svoji teksturi, saj ima očesni serum v primerjavi s kremo lažjo teksturo, ki se hitreje vpije. Težje formule, ki se uporabljajo v kremah za obraz pa lahko na teh predelih povzročijo težave, celo zamašijo pore.

Izdelki za nego kože okoli oči so torej oblikovani tako, da hidrirajo in se hitro absorbirajo, hkrati pa so tudi dovolj nežni za to občutljivo območje. Zasnovani so za odpravljanje težav kot so zabuhlost, očesne gube in temni krogi pod očmi.

Kdaj bi morali začeti uporabljati očesni serum?

Kot že verjetno veste, se proces staranja začne že po 25. letu starosti, veliko prej, kot se na koži začnejo kazati večje spremembe. Zato je priporočljivo, da z uporabo očesnega seruma začnete dovolj zgodaj. Ohranjanje začetne hidriranosti in nege kože skozi celo življenje je ključ za zdravo in mladostno kožo.

Poleg naravnega procesa staranja je naša koža na udaru okoljskih dejavnikov, vključno z onesnaževanjem, UV žarki in izpostavljenostjo modri svetlobi. Vse to prispeva k staranju kože, področja tanke kože, kot je koža okoli oči, pa so morda najbolj ogrožena.

Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri izdelkov za nego kože okoli oči?

Nadvse pomembno je, da izdelek vsebuje sestavine, ki kožo hidrirajo. Med najpomembnejše sodi hialuronska kislina, ki zadrži do 1000-krat večjo količino vode, od svoje teže. Koži nudi takojšnjo hidracijo in izboljša teksturo kože na vekah.

Pomembni pa so tudi antoksidanti, kot sta na primer vitamina C in E, ki preprečujeta razgradnjo kolagena.

Kako se uporablja očesni serum?

Serum za oči bi morali nanašati pred nanosom kreme za obraz, z rahlimi krožnimi gibi. Tako poskrbite, da serum prodre v kožo, hkrati pa zaščiti ta predel pred zamašitvijo por zaradi težje teksture obrazne kreme.

Običajno se za učinkovito nego kremo za oči nanaša dvakrat dnevno, zjutraj in zvečer.

UNDO je ustvaril poseben serum prav za tanko in občutljivo kožo okoli oči. Delovanje 4 v 1: kožo hidrira, izboljša mikrocirkulacijo, spodbudi nastajanje kolagena in prepreči njegovo razpadanje, hkrati pa tudi zaščiti kožo pred dražilnimi snovmi iz okolja.

UNDO Eye Serum vsebuje tudi učinkovine, kot so hialuronska kislina, antioksidanti in trehaloza, hranja kožo hidrirano tudi v ekstremnih pogojih.