Zakaj je dobro uživati kolagen?

Vsi poznamo rek, da lepota prihaja od znotraj, kajne? Če pa želite usodo svojega počutja in videza ZARES vzeti v svoje roke, potem vso pozornost usmerite na informacije, ki vas čakajo v nadaljevanju, saj vas na enem mestu čaka vse, kar morate vedeti o kolagenu in njegovem izjemnem potencialu.

image

Kolagen je eden izmed glavnih strukturnih elementov, saj predstavlja kar 25 % vseh beljakovin v telesu. Kolagen najdemo v tetivah mišic, kosteh, zobeh, hrustancu in koži pa tudi v stenah vseh telesnih organov. Sicer v živalskem kraljestvu obstaja kar 16 vrst kolagena, vendar največji odstotek v telesu predstavlja kolagen tipa I. Kolagen tipa I najdemo v kosteh, ligamentih, koži, zobeh ter laseh.

S staranjem prične količina kolagena v vseh zgoraj naštetih delih telesa upadati. Že pri 20. letu starosti je vsebnost kolagena izmerjenega v koži le še 80%. Vsebnost kolagena pa po 20. letu starosti vsako leto pade vsaj za 1,5 %.

image

Prvi znaki upadanja količine kolagena v telesu so najprej opazni na koži. Kolagen koži predstavlja oporo in ko je kolagenskega tkiva manj, se koža prične povešati, zaradi česar pride do pojava gub. Koža zaradi pomanjkanja kolagena postane bolj suha ter manj odporna na zunanje dejavnike.

UNDO Collagen Drink omogoča, da bo vaša koža kljub staranju ostala navlažena in elastična.

Izboljša tudi lomljivost nohtov, aknasto kožo in poveča kostno gostoto

Zmanjševanje količine kolagena v telesu nima vpliva le na kožo. Kolagen v telesu je ključen tudi za zdravje kosti, saj pomaga pri vzdrževanju normalne kostne integritete. Zadostna količina kolagena v telesu je pomembna tudi za celjenje poškodb mišic in tetiv. Jemanje prehranskih dopolnil, ki vsebujejo kolagen, izboljša funkcije sklepov tako, da zmanjša bolečine in izboljša moč nog.

Uživanje prehranskega dopolnila UNDO Collagen Drink lahko vpliva tudi na izboljšanje stanja aknaste kože. Namreč v fazi, ko komedon poči, se pojavi vnetje in pride do poškodbe kolagenske mreže. Uživanje kolagena omogoča, da se ta vgrajuje v mesta, kjer je bila kolagenska mreža poškodovana. Tako namreč zapolni izgubljeni volumen in zmanjša vnetje.

image

Hidroliziran kolagen pa vpliva tudi na stanje nohtov, saj po nekaj mesečnem uživanju zmanjša lomljivost nohtov, poveča njihovo trdnost ter pospeši njihovo rast.

UNDO Collagen Drink vsebuje patentiran kolagen tipa I Naticol® HPMG, ki je pridobljen iz morskih virov. Kolagen iz morskih virov izkazuje zelo dobro biokompatibilnost in visoko stopnjo absorpcije.

Kolagen je velika molekula, ki jo telo težko absorbira. Zato se Naticol nahaja v hidrolizirani obliki, kar pomeni, da kolagen s tehnološkimi postopki zmanjšajo do osnovnih gradnikov, peptidov. Naticol® HPMG ima zaradi tega postopka nizko molekulsko maso, zaradi česar se lažje absorbira.

Prednost UNDO Collagen drink je tudi ta, da kolagen iz morskih virov nima neprijetnega priokusa v primerjavi z govejim kolagenom. Prav tako pa dodatek ekstrakta borovnic poskrbi za odličen okus.

Popolna znanost za večjo proizvodnjo kolagena v telesu

Uživanje prehranskih dopolnil s kolagenom spodbudi telo, da začne proizvajati več lastnega kolagena.

Aminokisline, pridobljene iz UNDO Collagen Drink, se porabijo za izgradnjo lastnega kolagena, hkrati pa spodbudijo celice imenovane fibroblasti, da proizvajajo še več kolagena. Hidroliziran kolagen stimulira regeneracijo kolagenskega tkiva s povečevanjem sinteze kolagena in sintezo hialuronske kisline.

Po zaužitju ta doseže tanko črevo, kjer se absorbira v krvni obtok, tako v obliki majhnih kolagenskih peptidov kot v obliki prostih aminokislin. Kolagenski peptidi in proste aminokisline se nato porazdelijo po človeškem telesu. Prehajajo tudi do kože, kjer lahko ostanejo tudi do 14 dni.

V koži ima hidroliziran kolagen mehanizem z dvojnim delovanjem. Aminokisline zagotavljajo gradnike za tvorbo kolagena, kolagenski peptidi pa spodbujajo fibroblaste, da proizvajajo več kolagena in hialuronske kisline. Koža bo po rednem uživanju napitka UNDO Collagen Drink bolj navlažena, bolj elastična in čvrsta, zaradi česar bodo gube manj vidne.

Naticol® vsebuje ključne aminokisline za izgradnjo kolagena tipa I

UNDO Collagen Drink vsebuje učinkovino Naticol® z 99,8 % čistih kolagenskih beljakovin in odličnim razmerjem aminokislin! Naticol® vsebuje več kot 16 % esencialnih aminokislin (9/10) in 50 % ključnih aminokislin za izgradnjo kolagena tipa I – glicin, prolin, hidroksiprolin. Noben drug vir beljakovin ne more zagotoviti takšnega razmerja aminokislin.

image

Redna uporaba Naticola® pomaga upočasniti znake staranja s povečanjem sinteze kolagena, elastičnosti in čvrstosti kože, ter z zmanjšanjem drobnih linij in gub.

Antioksidanti – ključ za zdravo kožo

Kolagen je snov, organizirana v vlakna, ki jo najdemo v koži. Prispeva k čvrstosti in gladkosti kože.

S staranjem pričnejo na kolagen v telesu vplivati notranji (hormoni, genetika) in zunanji dejavniki (prehrana, stres, kajenje, UV svetloba). Predvsem zunanji dejavniki v telesu ustvarjajo oksidativni stres s proizvodnjo reaktivnih kisikovih radikalov. Prisotnost radikalov v telesu sčasoma privede do pojava vnetja in uničenja strukture kolagena.

Da bi preprečili škodljive učinke kisikovih radikalov, sta v UNDO Collagen Drink dodani še dve bistveni sestavini, in sicer vitamin C ter ekstrakt borovnice.

image

Vitamin C ali askorbinska kislina je vodotopen vitamin, ki je nujen za normalno tvorbo kolagena, saj jo telo potrebuje za sintezo dveh glavnih aminokislin v kolagenu. Vitamin C deluje kot močan antioksidant, ki nevtralizira škodljive učinke reaktivnih kisikovih radikalov.

Ekstrakt borovnic je odličen vir fenolnih spojin. Borovnice so bogate s kar 15 različnimi vrstami antocianov in flavonoidi. Ekstrakt borovnic izkazuje odlično antioksidativno sposobnost, zaradi vsebnosti fenolnih spojin.

Izbrani izdelki za vas

LASJE IN KOŽA
-50%
Akcijska cena 26,99 € Redna cena 53,98 €
Ogled izdelka