3 razlogi, zakaj ne smete uporabljati botoksa

Ja, botoks uporablja veliko zvezdnic in zagotovo ste si tudi ve kdaj zaželele, da bi končno enkrat izbrisale tisto gubo, ki vam greni življenje. Botoks res zveni kot magično zdravilo, ki vas bo pomladilo za 10 let! Pa vendar- botoks je nevaren!

image

Zaradi vse večjega povpraševanja po botoksu smo raziskali to področje in našli 3 glavne razloge, ki vas bodo prepričali v bolj naravne načine pomlajevanja kože.

1. STRANSKI UČINKI

Obstaja nešteto neprijetnih stranskih učinkov, ki vas lahko doletijo, če se odločite za botoks.

  • Glavoboli
  • Bolečine v vratu
  • Suha usta ali oči
  • Otekanje na mestu injiciranja
  • Oslabljene mišice
  • Zamegljen ali dvojni vid
  • Spremembe glasu, vključno z hripavostjo ali izgubo glasu
  • Težave z govorom
  • Težave z dihanjem in požiranjem
  • Izguba nadzora mehurja

Seveda, mnogi ljudje, ki imajo injekcije botoksa, ne doživijo teh težav oz. takoj po posegu doživijo rahlo nelagodje, vendar ostaja preprosto dejstvo, da dolgoročno ne poznamo dovolj stranskih učinkov botoksa.

2) Botoks lahko vpliva na vašo sposobnost učinkovitega komuniciranja

Raziskava je pokazala, da so uporabniki botoksa postali manj sposobni prebrati čustva drugih ljudi, ker ne morejo posnemati mimiko drugih ljudi. To "mimikiranje" obraznih izrazov je pomembno, ker je del tega, kako oseba dekodira počutje drugih ljudi. (Raziskava profesorja Davida Neala objavljena v Social Psychology and Personality Science).

Tako imenovani znaki staranja, kot so gubice okoli oči in razbrazdano čelo so v resnici pomemben del komuniciranja in razumevanja drug drugega.

Rezultati te študije odražajo tiste, ki so bile opravljene v drugi študiji, izvedeni na Univerzi Columbia leta 2010. Objavljeno v reviji Emotion, je psiholog Joshua Davis ugotovil, da bi lahko botoks zmanjšal sposobnost osebe, da občutijo celo svoja čustva, kar kaže na to, da je izraz obraza bistven del za naše čustveno doživljanje.

3) Botoks bi lahko pospešil proces staranja

Dr. Darren McKeown in njegova nedavna študija, objavljena v Združenem kraljestvu, je ugotovila, da bi uporaba botoksa v zgodnjih letih lahko dejansko pospešila proces staranja.

Zagovorniki botoksa so že dolgo prepričani, da injiciranje botoksa, uporabljeno skozi čas, lahko deluje kot preventivo za gubice. To je povzročilo, da se vse mlajši ljudje odločijo za injekcije botoksa kot način za preprečitev gub. Študija pa je pokazala, da ni nobenih dokazov, da se to res zgodi.

Prav tako ugotavlja, da uporaba botoksa v daljšem časovnem obdobju lahko povzroči izgubo mišične mase  in da bi to sčasoma lahko privedlo do bolj obremenjenega in starega videza, še posebej okoli oči.

Kaj pa "NARAVNI BOTOKS"?

Poskrbite za naravni lifting od znotraj. UNDO Anti age kapsule vsebujejo vrhunske naravne sestavine s klinično dokazanim anti age delovanjem. Učinkovina SkinAx2 za 19 % zmanjša podočnjake, za 21 % pigmentne madeže ter za 18 % lise in rdečico (popokane kapilare).

Anti age učinek doseže še z dvojnim delovanjem na kolagenske niti, ki skrbijo za napet videz naše kože: po eni strani spodbuja tvorbo kolagena (glavne beljakovine, ki skrbi za napet videz kože), po drugi strani pa zavira njegovo razgradnjo.

Prepričajte se sami in naročite UNDO Anti age kapsule tukaj >>