Čisti užitek za vašo prebavo!

Zaradi sladko-kiselkastega okusa jih obožujejo otroci in odrasli. Te zlate jagode, ki so jih oboževala že starodavna ljudstva Inkov in Aztekov, prevzemajo vlogo naše najljubše malice. Inkovske jagode so prava bomba vitaminov in mineralov, ki še posebno v zimskem času našemu telesu denejo pozitivno. 

image

Jagode, ki nas nasitijo za dalj časa

Zlate inkovske jagode so sestavljene iz 16 % beljakovin in so zato odličen dodatek k prehrani vsakega (še posebej jih obožujejo vegani). Poleg tega vsebujejo 15 % vlaknin, ki pocrkljajo vaš prebavni sistem in vas nasitijo za dalj časa – brez občutka napihnjenosti. Vlaknine so nujne za prebavo in zdravo hujšanje.  

Skrivnostne jagode z goro antioksidantov

Če ste iskali superživilo, ki v sebi skriva ogromno antioksidantov, se ga sedaj našli. Inkovske jagode že v manjhnih količinah delujejo protivnetno ter protivirusno, kar pomeni, da nas obvarujejo pred razsajajočimi gripami in prehladi. 

Vplivajo tudi na zmanjšanje vidnih procesov staranja kože in pospešuje obnavljanje poškodovanih celic kože.

1 pest jagod poskrbi za vse nujne vitamine in minerale

Vključevanje inkovskih jagod v svoj vsakdan je enako, kot da bi jemali multivitaminske tablete – morda celo bolje. 1 pest inkovskih jagod bo zadovoljila večino potreb vašega telesa, saj vsebuje vitamine A, C, B1, B2 in B6

Poleg tega so jagode bogat vir železa, katerega pomanjkanje najbolj občutijo posamezniki, ki ne jedo rdečega mesa. Vsebuje tudi kalij, fosfor in kalcij. 

Ta zanimiva mešanica vitaminov in mineralov jim daje zanimiv okus, zaradi česar jih mnogi obožujejo.
image 

Inkovske jagode si privoščite že za zajtrk. Okusne so v kombinaciji z goji jagodami in oreščki. 

Očistite svojo kožo

Protivnetno delovanje inkovskih jagod so že pred stoletji uporabljali za lajšanje simptomov astme, prav tako so bile priljubljene pri zdravljenju in čiščenju kože.

Ali veste, da...

imajo inkovske jagode prijeten sladko-kiselkast okus, zaradi česar jih obožujejo tako odrasli, kot tudi otroci?

Uporaba (skorajda) neomejena

Uživamo jih lahko sveže ali sušene, kot samostojno malico ali v kombinaciji z drugimi živili (solate, marmelade, dodatek k jogurtu ali domačim žitnim ploščicam, lahko jih celo dodamo v biskvit...).
Okusne so v smoothiejih in drugih napitkih, ali pa v jutranjih kosmičih, pri peki peciv, iz njih pa lahko naredimo tudi presno marmelado

Priporočen vnos inkovskih jagod je 10 gramov suhiv plodov na dan.