10 stvari, ki se jih morate znebiti

Kaj bi vrgli proč zdaj, v tem trenutku, če bi imeli čarobni smetnjak, v katerega bi odvrgli vse, kar v vašem življenju povzroča stres? 

image

Se počutite preobremenjeno, da nimate dovolj časa zase, za družino, za ljubljene, prijatelje, živali, svoje misli in na splošno premalo miru? Nenehno hitite in se vam enostavno zdi, da je »vsega preveč«. Življenje je prehitro ali pa se vam dozdeva, da vam uhaja skozi prste in beži mimo vas.

Torej, če bi lahko prav zdaj odvrgli 10 stvari v svojem življenju, ki vas obremenjujejo, kaj bi le te bile? 

Če imate občutek preobremenjenosti je tukaj za vas 10 načinov, kako spremeniti mišljenje in s tem način življenja ter posledično zmanjšate stres in končno najdete svoj prostor pod soncem ali vsaj malce miru.

10 nasvetov za srečno življenje

1. Znebite se potrebe, da vsem ustrežete (raje mislite nase, seveda to ne pomeni, da spodbujamo egoizem ali egocentričnost).

2. Prenehajte z opravičevanjem samega sebe drugim (taki, kot ste z vsemi napakami, ste izjemni in unikatni).

3. Opustite težnjo, da takoj odgovorite (recimo vsem mailom, ki vas zasuvajo na delu ali ponudbi. Premislite, vzemite si čas za kvaliteten razmislek in odgovor.)

4. Dovolite si biti nedosegljivi, kadar vam ustreza in to potrebujete (naj se vam ne zdi, da boste kaj zamudili, če ne boste šli na vsako pasjo procesijo).

5. Opustite obrekovanje (raje povejte ljudem kar si mislite na štiri oči v upanju po rešitvi ali misel zadržite zase. Seveda to ne pomeni, da poveste vse kar »gre« vašemu šefu naravnost v obraz ;) )

6. Prenehajte s samohvaljenjem in s postavljanjem (taki kot ste, ste perfektni, dovolj). Osredotočite se na ljudi, ki ste jim všeč točno taki kot ste, brez pretiravanj.

7. Nikoli ne boste vsem všeč. Vaša naloga je, da enostavno ne poskušate ugajati, vendar sprejmete splošno dejstvo, da se to nikoli ne bo zgodilo in je tako tudi prav.

8.  Opustite pritoževanje. Poizkusite vsaj en dan brez enega samcatega pritoževanja (tudi v mislih, ne samo besedah) in videli boste, kako se bo svet okrog vas počasi začel spreminjati – na lepše.

9. Prenehajte s težnjo po perfekcionizmu, biti vedno dober ali odličen. Nič ni narobe s tem, če nam kdaj kaj ne uspe ali kaj spodleti. Človek, ki dela, greši in se moti. In s tem je vse v najlepšem redu.

10.  Nikoli ne boste morali vsega in vseh okrog sebe kontrolirati. Želja po kontroli v vas kuje pakt s stresom. Osredotočite se na dobro planiranje ter dovolite možnost, da včasih kaj enostavno ne bo po vaše in bo šlo drugo pot.

 

Opustitev stresnih situacij v življenju bodo v vaš vsakdan prinesle svež veter občutij lahkotnosti, svobode ter občutka, da imate več energije. 

Ko se počutimo dobro imamo večji vpliv, zatorej si danes vzemite čas in si zadajte pet do 10 stvari, navad, ki jih boste opustili.  Napišite jih na list papirja ali v opomnik telefona in odpravljajte enega za drugim.

Vaših izkušenj in posledic bom izjemno vesela v komentarjih tukaj spodaj.

Naj bo naš cilj vsak dan postati boljši človek, kot smo bili včeraj ;)

Anja 

Izbrani izdelki za vas