Naravne rešitve proti nočnemu potenju v menopavzi

Nočno potenje je pogost simptom pri ženskah, ki se običajno začne že leta pred menopavzo. Pogostost pojava lahko niha, včasih se ujema z menstrualnimi cikli ali pa se pojavlja občasno. Tudi če ste v preteklosti dobro spali, lahko nočno potenje močno zmoti vaš spanec. In čeprav je v prvi vrsti povezano z znižano ravnjo estrogena, lahko vlogo igrajo tudi stresni hormoni.

Night sweats

Izbira pravih spalnih oblačil

Razumevanje vzrokov za nočno potenje je sicer ključno, vendar imajo lahko pri obvladovanju tega simptoma pomembno vlogo tudi praktični ukrepi, kot je na primer izbira ustreznega spalnega oblačila. Izbira pravega matieriala in stila lahko poveča vaše udobje ter zmanjša intenzivnost in pogostost nočnega potenja. Tkanine, ki dihajo in odvajajo vlago, lahko namreč spremenijo vaše noči ter zagotovijo hladnejše in udobnejše okolje za spanje.

Z zelišči do boljšega spanca

Poleg nošenja pravih spalnih oblačil lahko izboljšate kakovost spanja in ublažite nočno potenje z vključitvijo določenih zdravilnih zelišč v svojo večerno rutino.

Herbal remedies

Zdravilna zelišča ponujajo nežen pristop k izboljšanju spanca, ki ne povzroča zasvojenosti. V zadnjih letih so zaradi svojih sproščujočih in pomirjujočih lastnosti postali priljubljeni melisa, sivka in lipov cvet. Uživate jih lahko v obliki pomirjujočega čaja ali v obliki kapsul, odvisno kaj vam bolj ustreza.

Poleg tega lahko ta zelišča uporabljate sočasno z zdravili, varna pa so tudi za dolgoročno uživanje. Tako jih lahko brez težav vključite v svojo večerno rutino za miren spanec.

Uravnajte svoje hormone s prehranskimi dopolnili

Medtem ko zelišča ponujajo naraven način za sprostitev in izboljšanje spanca, pa lahko odpravljanje hormonskega neravnovesja s prehranskimi dopolnili zagotovi bolj usmerjen pristop k lajšanju simptomov menopavze.

Hormonske spremembe med perimenopavzo in menopavzo lahko povzročijo vazomotorne simptome, kot so vročinski oblivi in nočno potenje, ter duševne simptome, kot so nihanje razpoloženja in kognitivne težave.

M-Pause je inovativno in popolnoma naravno prehransko dopolnilo brez hormonov, ki je pokazalo izjemne rezultate pri zmanjšanju simptomov menopavze. Nočno potenje zmanjša za 2*-krat, vročinske oblive pa za 4*-krat, kar ženskam zagotavlja nov občutek miru in udobja.

Vpliv stresa na nočno potenje

Poleg neravnovesja hormonov je treba upoštevati tudi vpliv stresa na vaše telo, saj lahko poslabša simptome, kot je nočno potenje. Zar Povišana raven stresnega hormova čez dan lahko oteži sprostitev tudi ponoči, saj je stresne hormone težje umiriti za miren spanec. To pa lahko poveča tudi pogostost nočnega potenja.

Prilagodite svoj življenjski slog

Obvladovanje stresa je le eden od vidikov. Tudi manjše spremembe v vsakdanjem življenju lahko pomembno vplivajo na zmanjšanje nočnega potenja. Zato poskrbite, da ne boste jedli tik pred spanjem, in da boste spili dovolj vode čez dan. Pomembno je tudi, da si vzamete odmore od dolgotrajnega sedenja, dela ali telesne dejavnosti. Razmislite še o vzpostavitvi pomirjujoče večerne rutine s sprostitvenimi praksami, kot sta joga ali meditacija.

Spremenite svoje prehranjevalne navade

Poleg prilagoditev življenskega sloga lahko vaša prizadevanja za učinkovito obvladovanje nočnega potenja dopolni tudi sprememba v prehrani, ki vključuje osvežilne sestavine z veliko tekočine.

Prehod na zeliščne čaje je čez dan lahko izjemno koristen. Osvežilna zelišča, kot so meta, komarček, kamilica in kopriva, so odlična in lahko dostopna izbira. Te čaje lahko pijete vroče ali hladne za osvežitev.

Če vam zeliščni čaji niso po godu, preprosto povečajte vnos tekočine tako, da v vodo dodate rezine kumare, jagode ali citrusov, ki bodo dodatli osvežilen okus.

Kdaj se posvetovati z zeliščarjem

Čeprav so vse te strategije lahko učinkovite, ne pozabite, da je izkušnja z nočnim potenjem pri vsaki posameznici edinstvena. Če zdravila brez recepta ne zadovoljijo vaših potreb, se lahko posvetujete z zeliščarjem in si tako zagotovite rešitve, prilagojene vam. Ocenil bo vaše stanje, vam predpisal prilagojene zeliščne mešanice in spremljal vse dejavnike, ki vplivajo na vaše simptome.

Izbrani izdelki za vas

30-DNEVNI PAKET
-50%
Akcijska cena 19,99 € Redna cena 39,98 €
Ogled izdelka