Prazna košarica?
Verjetno zato, ker si še niste ogledali naše najnovejše ponudbe
Sensilab za svoje spletne strani uporablja piškotke, ki ne shranjujejo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so morda že nameščeni. Z nadaljevanjem uporabe naših spletnih strani soglašate z njihovo uporabo.
Kontaktirajte nas prek spleta ali pokličite na 0590 82 770
100% garancija na zadovoljstvo
Brezplačna dostava nad 49,99 €
Veganska prehrana je zdrava, ker načeloma temelji na uživanju zelenjave in sadja, polnovrednih žit in oreškov. Če poskrbimo, da pri tovrstnem prehranjevanju zaužijemo tudi dovolj beljakovin, ki se skrivajo v stročnicah, oreških, avokadu in zeleni listnati zelenjavi, je lahko veganska dieta odlična uvertura v hujšanje ali pa jedilnik, ki stopi kak kilogram ali dva.
V mešalniku zmešamo vse sestavine in takoj spijemo. Lahko uporabimo palični mešalnik.
V mešalniku zmešamo vse sestavine in takoj spijemo. Lahko uporabimo palični mešalnik.
V posodo stresemo vse sestavine in segrevamo do vretja. Odstavimo posodo in pusimo počivati 5 min. Pretresemo v posodico in pojemo toplo. Poleg se odlično prileže jabolko ali jagodičevje.
Dodamo lahko tudi žličko goji jagod v prahu.
V skledo damo zeleno solato, na kocke narezano olupljeno bučko, paradičnik in papriko. Začinimo s soljo, oljem in limono ter zmešamo. Na pisano mešanico naribamo polovico korenčka, položimo na kocke narezan avokado, potresemo z oreški in semeni. Po potrebi dodatno solimo in zaužijemo sveže.
Za solato:
Najprej v cedilu dobro operemo kvinojo pod curkov vroče vode. Nato jo skuhamo v soljeni vodi (15 min), odlijemo tekočino in ohladimo. Nato jo zmešamo z nasekljano papriko, stročnicami, nasekljanim peteršiljem in ostalimi sestavinami. Pustimo stati in med tem pripravimo cvetačo.
Za cvetačo:
Vse sestavine zmešamo v posodi, da se cvetača lepo obarva. Stresemo jo na pekač, obložen s peki papirjem in damo v pečico, segreto na 185°C. Pečemo cca 20 min. Postrežemo skupaj s solato.
Polovico rdeče paprike razpolovimo, da dobimo dva čolnička. Posolimo in pustimo stati. V mešalniku zmešamo ostale sestavine, popopramo in solimo. Zelenjavni namaz izdatno namažemo po rdečih čolničkih in pojemo sveže.
Čez dan namočimo:
Vse sestavine zjutraj zmešamo v posodici, pokrijemo in damo v hladilnik. Čez dan se bodo namočile in napele. Nastala bo slastna gosta zmes – kot puding. Pa dober tek!
V razbeljeni posodi, na žlici olja popražimo čebulo. Ko porumeni, dodamo na koščke narezan korenček in papriko. Še malo popražimo. Dodamo nasekljan česen in namočeno lečo, zalijemo z vročo vodo. Posolimo in popopramo in pokrijemo. Kuhamo do mehkega.
Morda bi vas zanimalo