3 enostavni načini za zmanjšanje teže

Razmišljate o novi dieti in kako bi s pomočjo le-te zmanjšali svojo težo in se znebili odvečnih maščobnih zalog? Preden pa se ponovno vržete v 1001 dieto, ki še nikdar ni čarobno delovala čez noč, se vprašajte - kakšen je vaš življenjski slog in ali ga lahko spremenite na bolje?  

image

1. Pijte več vode

To, da je voda ključ do popolne postave, ste najbrž že slišali. Več je spijemo, lepšo kožo imamo, poleg tega pa je za vse, ki želijo shujšati še posebno pomembna!

Ne le, da voda pospešuje metabolizem in skrbi za zdravje prebave, ampak tudi preprečuje prenajedanje.

TRIK ZA ZMANJŠANJE APETITA: Pred vsakim obrokom spijte 2dl vode. Tako bo vaš želodček poln prej, vi pa boste pojedli manjšo porcijo.

2. Privoščite si boljši spanec

Mišljenje, da s 5 urami spanca na noč zadovoljimo vse potrebe in damo telesu dovolj energije za sledeči dan je zmotno. Večina odraslih ljudi nujno potrebuje 7- 9 ur spanca na noč. V kolikor telesu ne omogočimo večje količine spanja, pride do raznih obolenj, šibkejšega imunskega sistema, zmanjšane produktivnosti in koncentracije na delovnem mestu ...  Kvaliteten spanec je ključen, za kvalitetno življenje.

NASVETKI ZA BOLJŠI SPANEC: Poskrbite za to, da bo soba v kateri spite hladna in temna. Če boste spali v sobi, ki ima 22-23 °C, se bo moralo vaše telo ogrevati samo, s tem pa bo še dodatno porabljalo energijo, shranjeno v obliki maščobnih oblog.

3. Zamenjajte sedenje pred zasloni za gibanje

Številne študije kažejo, da je sedenje pred zaslonom povezano z debelostjo in slabimi prehranskimi navadami.

Namesto, da bi se družili s prijatelji, se s kolesom odpravili skozi park ali pa celo odšli na vodeno vadbo ali fitnes – sedimo pred vsemi mogočimi zasloni. To ne pomeni, da vas silimo, da prenehate z branjem ali gledanjem priljubljenih novic, potrebno je le optimizirati za to porabljen čas.

ZASTAVITE SI CILJ: »Da bom lahko zvečer uživala ob prebiranju novic, moram najprej na 30 minutni tek.«

Za še hitrejšo izgubo teže Sensilab priporoča: