3 razlogi, zakaj ne smete na sonce

Zelo je pomembno, da za svojo kožo skrbimo celo leto ne glede na to, koliko smo stari. Preveč ljudi se ne zaveda, kako škodljivo je sonce. Navajamo 3 razloge, zakaj se je potrebno držati sence in se izogibati soncu.

image

Sončni UV žarki ne sevajo samo poleti ali na sončne dni, zato se je pred njimi potrebno zaščititi ves čas. Do 90% UV žarkov prodre skozi oblake, zato je potrebno kožo zaščititi tudi v slabem vremenu. Škoda je vidna predvsem na koži in očeh.

Škodljivi sončni UV žarki spremenijo izgled kože s tem, ko poškodujejo celice. To povzroči hitrejše staranje, sončne pege, madeže, temne lise, povečano tveganje za kožni rak in druga kožna stanja in probleme.

1. Sončne opekline

Koža oslabi in postane še bolj dovzetna za vplive iz okolja. Postane zelo občutljiva, boleča in dovzetna za okužbe, saj smo ji poškodovali vse obrambne funkcije.

2. Izsušena koža

Iz vrhnjega sloja kože se izgublja velika količina vode, zato postane koža zelo suha, njena obrambna sposobnost pa se zmanjša.

3. Prezgodnje gubice

Ko je koža poškodovana zaradi sonca, to povzroči tanjšanje povrhnjice in prekomerno izločanje melanina. Sončenje prav tako spodbuja hitrejšo razgradnjo kolagena v koži.

Svetujemo vam:

  • da ste večinoma v senci,
  • soncu se izogibajte med 10. in 16. uro,
  • svojo kožo zavarujte z oblačili, različnimi pokrivali in očali (s primerno UV zaščito),
  • odkrite predele kože namažite 30 minut pred izpostavljanjem soncu in nato vsake 2 uri,
  • v kolikor na koži opazite spremembo, ki spreminja obliko in barvo ali raste, se nemudoma naročite na pregled pri dermatologu.

UNDO krema ima za razliko od ostalih krem, dokazan mehanizem delovanja, kar pomeni, da dokazano preprečuje delovanje škodljivih metaloproteinaz, ki so glavni razlog za razgradnjo kolagena v koži.

Kolagen je namreč bistvenega pomena za mladostni videz. Prav tako ta učinkovita krema zadržuje vodo v koži, kar je tudi pomemno za lep izgled kože. Ta namreč z leti vodo izgublja, kar ji daje videz posušenega jabolka. UNDO krema ima ravno to moč.

Izbrani izdelki za vas