Koža pred in po počitnicah

Vsem nam je všeč tisti zdrav sijaj, ki ga dobimo po sončenju, ko naša koža dobi nekaj barve. Tako vsaj za nekaj časa podaljšamo poletje. Vendar pa zaradi škode, ki jo povzroči predolgo izpostavljanje soncu, začnemo toliko bolj ceniti svoj naraven ten kože. Dva tedna počitnic je lahko izjemno nevarno, tudi če uporabljate sončno kremo s faktorjem 50!

image

Sončenje

Ko ležimo na soncu, smo izpostavljeni UV sevanju. Izpostavljanje soncu je do neke mere zdravo, saj se tako poveča proizvodnja vitamina D in melanina, vendar previdno. Pretirano izpostavljanje soncu je nevarno, saj lahko vodi do opeklin, slabšemu imunskemu sistemu, suhi koži, kožnim lisam in staranju kože.

Zdravniki opozarjajo, da zdravo sončenje ne obstaja, saj je temnenje kože že prvi znak škode, ki jo povzročijo sončni žarki. 

Kaj lahko naredite?

Verjetno ste že siti tega nasveta, ampak - uporabljajte sončne kreme! In uporabljajte jo skozi vse leto, ne le v poletnih mesecih. Kremo nanesite vsakih nekaj ur in tako boste nenehno zaščiteni z zaščitnim faktorjem. To je eden najpogostejših nasvetov in tudi najbolj enostaven.

Ampak, ali je uporaba zaščitnega faktorja dovolj?

Sarah in njene počitnice na Ibizi

Sarah je nedavno odkrila, da redna uporaba zaščitnega faktorja 50 ni dovolj, da bi uspešno preprečila poškodbo kože. Pred dopustom je želela analizirati svojo kožo, da bi ugotovila, v kakšnem stanju je. Rezultati so bili normalni, po dopustu pa je bila šokirana!

Kakšne rezultate je prejela?

Sarah je imela skoraj 2x več poškodovanih žilic, kot prej. Imela je kar 2x več pigmentnih madežev, gubice pa so bile 4x bolj vidne. Da ne govorimo o tem, da je njena koža bila močno dehidrirana, škoda, povzročena zaradi UV žarkov, pa zelo visoka.

Lahko si samo mislite, kakšne posledice bi bile, če ne bi uporabljala sončne kreme.

image

Izogibanje poškodbam in zdravljenje

Da bi se izognili poškodbam kože, ostanitev senci ali pa oblecite nekaj lahkega. Če si resnično želite porjavele kože, raje posegajte po sredstvih za samoporjavitev. Vaša koža vam bo hvaležna

Tudi, če kdaj ostanete predolgo na soncu, poskrbite, da imate vrhunske izdelke za nego kože, ki vam bodo pri tem pomagali.

Izbrani izdelki za vas