3 recepti za okusne shujševalne juhe

3 recepti za okusne shujševalne juhe

13. jan. 2014

Poletje že trka na vrata, čas kopalk pa se neizogibno približuje. In če si med vročimi poletnimi dnevi zaželite lahke juhe, ki poleg tega, da vas nasiti, tudi topi kilograme, si preberite naslednje recepte.

Juha iz leče, s piščancem in porom

Sestavine:

  • Piščančje prsi
  • 2 litra jušne osnove/li>
  • 600 g pora
  • 400 g korenja
  • 250 g šampinjonov
  • 250 g rdeče leče
  • sol, poper, curry, lovorjev list

Priprava: Piščančje prsi na hitro prepražite na obeh straneh in jih prelijte z jušno osnovo. Začinite s curryjem in ostalimi začimbami ter dodajte lovorjev list. Zmes naj se kuha 20 minut, nato odstranite piščančje prsi in jih narežite na majhne koščke. Sesekljajte korenje, por in gobe. V posodo dodajte korenje, nato por, lečo in šampinjone ter kuhajte še nadaljnjih 5 minut. Po okusu dodajte še sol in poper ter v juho dodajte narezane koščke piščančjih prsi.

Zelenjavna juha za čiščenje telesa

Sestavine:

  • 1 liter vode
  • 1 čebula
  • 1 paprika
  • 1 korenček
  • 1/2 male glave svežega zelja
  • peteršilj, sol, poper

Priprava: Narežite zelenjavo na kocke in jo dajte v vrelo vodo. Začinite s poprom in soljo ter kuhajte, dokler ni zelenjava mehka. Pred koncem kuhanja dodajte še peteršilj in začimbe po vašem okusu.

Zeljna juha

Sestavine:

  • 6 mladih čebul
  • 2 zeleni papriki
  • 250 g paradižnikove omake
  • 3 korenčke
  • 250g šampinjonov
  • Polovica glave zelenega ali rdečega zelja
  • Začimbe po vaši izbiri

Priprava: Vse sestavine sesekljajte na majhne koščke in jih dajte v posodo s hladno vodo. Posodo pristavite na plin. Ko voda zavre, dodajte paradižnikovo omako. Na zmernem ognju kuhajte toliko časa, dokler se zelenjava ne zmehča. Pred koncem dodajte še začimbe in postrezite.

Dober tek!

Oznake