Razkrivamo, zakaj vam zares zastaja voda v telesu!

Veliko tistih, ki si želijo shujšati, pa ne morejo, ob meritvah, ki jih opravljajo v trgovinah Sensilab misli Zdravo, spoznajo, v čem je težava. Težava je v zastajanju vode v telesu. Odvečna voda buri duhove, zato smo povprašali Janjo Majhen, svetovalko v mariborski trgovini Sensilab misli Zdravo, kaj je res in kaj ne. Razbijmo mit o odvečni vodi v telesu za vedno!

image

»Stranke v naših trgovinah zmotno mislijo, da je zastajanje vode v telesu povezano z dnevno količino spite tekočine. Veliko jih je celo mnenja, da večje količine tekočine povzročajo to težavo. Le manjši delež pa se zaveda, da je za zastajanje vode v telesu pravzaprav kriva sol,« poudari Janja Majhen.

To le deloma drži, doda sogovornica. V osnovi pa gre za porušeno razmerje med natrijem in kalijem. »Višek natrija, manko kalija. Da torej spodbudimo odvajanje vode iz telesa, je potrebno dodati kalij.«

Kakšne pa so posledice zastajanja vode v telesu? Kaže se v zatekanju gležnjev, nog, rok, prstov na rokah, trebuha in obraza. Vse to spremlja še občutek težkih nog, napihnjenosti in napetost kože, opisuje Janja. To je težava, ki jo ima 30% žensk.

Odvečna voda v telesu zavira hujšanje!

Ne gre pa samo za estestko napako, temveč tudi za težavo, ki spremlja vsak napor hujšanja: »Odvečna voda v telesu zavira hujšanje, saj so v tem primeru veliko bolj obremenjena jetra, prebava, živčni sistem in mišična regeneracija, ki pa morajo delovati brezhibno za dobre rezultate hujšanja

Je zastajanje vode v telesu rešljiva težava?

Janja odgovarja da. Priporoča izdelek Slimmium WaterOut, ki ima posebno sestavo: ekstrakti listov javanskega čaja, listov peteršilja, tetivike in opuncije, pravi, vsebujejo veliko kalija, ki je nujen za normalno ravnovesje v telesu. Dodaten učinek pa naredita še ekstrakta pegastega badlja in artičoke, ki dajejo nujno podporo jetrom, ki so v primeru zastajanja vode precej obremenjena.

Kdaj lahko pričakujete rezultat?

Prvi rezultati so vidni že po nekaj dneh. WaterOut je v prvi vrsti napitek za izločanje odvečne vode, ki zastaja v telesu, a je zaradi okusa po malinah tudi prijeten osvežilen napitek, ki si ga lahko privoščite tudi kot osvežitev v teh vse bolj vročih dneh. 

Napitek WaterOut vam priporoča:

  • če se ne prehranjujete pravilno, še zlasti, če pojeste veliko slane in mastne hrane
  • veliko sedite ali stojite na mestu
  • imate porušeno hormonsko ravnovesje
  • imate zabuhel obraz in zatečene prste na rokih in noge
  • želite v nekaj dneh izgubiti prve kilograme