30-Days Green Cleanse: še dva dneva …

Še dva dneva vas ločita do konca 30-dnevnega programa, ki vašemu telesu povrne optimalno kislinsko-bazično ravnovesje in ga alkalizira. Da pa ne bomo skrbeli samo za našo notranjost, vam danes predstavljamo najboljši način, kako poskrbeti za naš največji organ - kožo.

image

Velika večina vas sicer že redno skrbi za piling obraza in s tem za odstranjevanje odmrlih celic s površine kože, a ob tem običajno pozabimo na druge predele telesa. Koža, polna nesnage in odmrlih celic, preprosto ne more delovati optimalno, zato je izjemno koristno suho krtačenje telesa.

Suho krtačenje telesa

Vsakodnevno suho ščetkanje prinaša številne pozitivne učinke za naše zdravje in počutje. Suhega ščetkanja se vedno lotimo nežno, saj je naša koža izjemno občutljiv organ. Za suho ščetkanje primerno krtačo prislonimo ob kožo na gležnjih in jo počasi in z nežnim pritiskom, povlečemo po nogi navzgor. Tako skrtačimo celo nogo in nato postopek ponovimo še na drugi nogi. Enako ščetkamo tudi druge predela telesa. In ne pozabite – vedno ščetkamo v smeri proti srcu. Po ščetkanju se oprhajte z mlačno vodo.

Ščetkanje spodbuja prekrvavitev in delovanje limfe, odstranjuje pa tudi odmrle kožne celice. Koža bo ob rednem ščetkanju postala mehka in sijoča. Še ena izmed pozitivnih učinkov ščetkanja telesa je, da se vidno zmanjša tudi celulit.

Jedilnik za zadnje dva dni

Za lažje načrtovanje obrokov smo vam tudi tokrat pripravili jedilnika. Prilagodite si ga lahko po lastni želji in okusu. Pomembno je le, da sledite pravilu 80:20 (knjižica, stran 12 in 13)!

Dan

Zajtrk

Kosilo

Malica

Večerja

29.

Smoothie z jabolkom, blitvo in meto

Mešana vrtna solata z bučnimi in lanenimi semeni

Hruška

Bistra zelenjavna juha s korenčkom, kolerabo in zeleno

30.

Smoothie z mangom, ananasom in kokosovim mlekom

Na žaru pečen losos s prilogo iz sveže solate

Pest mandljev

Na sopari kuhan brokoli v solati

Jedilnika se lahko držite, lahko pa ga prilagajate lastnim željam in okusu. Pomembno je le, da sledite pravilu 80:20 (knjižica, stran 12 in 13)! 

Imate dodatno vprašanje?

Če se tekom 30-dnevnega Green Celanse programa pojavi kakšno vprašanje smo vam na voljo preko elektronskega naslova info@sensilab.com, telefona na 080-99-81 ali pa se osebno oglasite v eni izmed naših trgovin Sensilab misli Zdravo v Ljubljani, Mariboru, Celju, Kranju, Novem mestu ali v Logatcu.

Izbrani izdelki za vas