30 DAYS Liver Detox: nasveti za drugi teden

Pred nami je drugi teden in vaša jetra se že pridno regenerirajo. Čeprav je to za telo nujno potreben proces, se lahko pojavi tudi občutek nelagodja. Med razstrupljanjem jeter lahko občutimo rahel glavobol, utrujenost in pomanjkanje energije.

image

Zakaj se počutimo tako slabo?

Ko naše telo prične z razstrupljanje se pričnejo toksini izločati iz celic in organov v kri. Jetra prefiltrirajo več kot 2 litra krvi vsako minuto in odstranijo vse strupene snovi iz krvi. Nato se na vse pretege trudijo, da se strupi popolnoma razgradijo in v celoti izločijo iz telesa. Kadar razstrupljanje poteka zelo intenzivno, nas lahko na trenutke obide slabo počutje, kot je glavobol, utrujenost in podobno. 

Vendar brez skrbi. Vaša jetra bodo ob pomoči paketa 30 DAYS Liver Detox hitro razgradila in odstranila vse strupe, ki obremenjujejo delovanje telesa. V vmesnem obdobju, pa se lahko pocrkljamo in spodbudimo delovanje jeter s skodelico slastne zeliščne kave.

Skodelica kave spodbudi delovanje jeter!

Vse več je znanstvenih dokazov, da skodelica črne kave za zajtrk preprečuje in blaži bolezni jeter. Metaštudija, ki je obsegala 16 raziskav, je pokazala, da redno uživanje zmernih količin kave pozitivno vpliva na delovanje naših jeter. Do sedaj sicer še ni znano, ali ima pozitivne učinke na jetra kofein ali katera druga sestavina kave, vsekakor pa si lahko brez skrbi privoščite jutranjo skodelico kave.

Tisti, ki pa ste navajeni popiti več skodelic kave dnevni, si lahko namesto tega privoščite okusno zeliščno kavo.  Vse kar potrebujete je:

  • žlička zdrobljene regratove korenine,
  • žlička semen pegastega badlja,
  • žlička pražene cikorije,
  • 1,5 l filtrirane vode.

Zelišča zmeljemo s kavnim mlinčkom (ali blenderjem), prelijemo s filtrirano vodo in zavremo. Mešanico kuhamo na majhnem ognju 20 minut, precedimo in nalijemo v skodelice. Kavo si lahko izboljšamo z dodatkom medu, kokosovega mleka (ali smetane) in ščepcem cimeta. Tako pripravljen napitek si lahko v termo steklenici odnesete tudi v službo in v njem uživate tudi tekom delovnega dne. 

Jedilnik za drugi teden

Za lažje načrtovanje obrokov smo vam tudi ta teden pripravili primer tedenskega jedilnika. Jedilnik si lahko po želji prilagodite po svoje.

 Dan

Zajtrk

Kosilo

Malica

Večerja

8.

Kuhana kvinoja z rozinami

Grška solata z mladim kozjim sirom

3 slive

Bistra zelenjavna juha

9.

Sadni smoothie (banana, kivi, hruška ali jabolko)

Rjavi riž z brokolijem in korenčkom

Češnjev paradižnik

Piščančja nabodala in zelena solata  

10.

Umešano jajce in kos polnozrnatega kruha

Kuhana cvetača v solati

Pomaranča

V pečici pečena zelenjava

11.

Polnozrnat kruh s humusom in svežo zelenjavo

Losos na žaru in na sopari kuhane beluši

Hrustljavi ohrovtov čips

Korenčkova juha s proseno prikuho

12.

Sadno-zelenjavni smoothie (jabolko, pest špinače in žlička chia semen)

Pečen krompir z zelenjavo na žaru

Sveža paprika s humusom

Paradižnikova solata z rumeno papriko in limoninim sokom

13.

Kuhani ovseni kosmiči s figami

Fižol, rdeča paprika in koruza v solati

Pest orehov in rozin

Lečina enolončnica

14.

Manj mastni jogurt s chia semeni in figami

Polnozrnate testenine s pečenimi bučkami

Hruška 

Narastek s krompirjem in zelenjavo

Imate dodatno vprašanje?

Če se tekom 30-dnevnega programa za razstrupljanje jeter pojavi kakšno vprašanje smo vam na voljo preko elektronskega naslova info@sensilab.com, telefona na 080-99-82 ali pa se osebno oglasite v eni od naših trgovin Sensilab misli Zdravo.

Izbrani izdelki za vas