30 DAYS Liver Detox: nasveti za prvi teden

Razstrupljanje vaših jeter s pomočjo programa 30 DAYS Liver Detox, se je pričelo. Vaša jetra bodo imela naslednjih 30 dni polne roke dela pri odstranjevanju nevarnih snovi iz telesa. Vendar jim bo to s pomočjo 9 naravnih ekstraktov z dokazanim delovanjem zagotovo uspelo. Po mesecu dni bodo tako čista in popolnoma regenerirana.

image

Seveda pa je poleg uživanja naravnih izvlečkov, ki spodbudijo delovanje naših jeter, izjemno pomembna tudi prehrana, ki jo vsakodnevno uživamo. Za lažje načrtovanje obrokov smo vam pripravili primer tedenskega jedilnika.

    Dan

Zajtrk

Kosilo

Malica

Večerja

1.

Ovseni kosmiči z lanenimi semeni in suhim sadjem

Solata s figami

Grenivka

Zelenjavna enolončnica s pegastim badljem

2.

Sadni smoothie (1/2 banane, jabolko in chia semena)

Špageti z paradižnikom in svežo baziliko

Svež korenček s humusom

Losos z beluši in kuskusom

3.

Prosena kaša s suhimi slivami

Brokoli z avokadom in orehi

Rdeče grozdje

V pečici pečen krompir z zelenjavo

4.

Poširano jajce z avokadom

Zelena solata s paradižnikom in papriko

Chia puding

Enolončnica z lečo, bučko in jajčevci

5.

Sadno-zelenjavni smoothie (1/2 avokada, pest špinače marelice in žlička lanenih semen)

Polnozrnate testenine »primavera«

3 sveže ali posušene fige

Zelena solata z rukulo, kumaro, olivami in olivnim oljem

6.

Polnozrnat kruh s humusom in svežo zelenjavo

Zelena solata z rukulo in piščancem na žaru

Hrustljavi ohrovtov čips

Kislo-pekoča juha s tofujem

7.

Manj mastni jogurt z ovsenimi kosmiči in banano

Rižota s curryjem

Sveža paprika s humusom

Kuhane artičoke

 

Jedilnika se lahko držite, lahko pa ga prilagajate po lastnih željah. Pomembno je le, da sledite seznamu dovoljenih in prepovedanih živil, ki se nahaja v knjižici na strani 12 in 13, ter da zadnji obrok zaužijete vsaj 2 uri pred spanjem.

Zakaj 2 uri pred spanjem?

Jetra so nočne ptice saj so najbolj dejavna med 1. in 3. uro zjutraj. Če želimo, da bodo naša jetra tudi tekom noči ustrezno odvajala strupe iz telesa, je izjemno pomembno, da 2 uri pred spanjem ne zaužijemo večjega obroka. Prebavljanje zaužite hrane je namreč energijsko zelo potraten proces. V nočnem času, ko so energijske potrebe za gibanje in delo minimalne, telo vso energijo preusmeri v razstrupljanje in prebavo.

Prvih 8 ur poteka razgradnja zaužite hrane, naslednje 4 ure pa naše telo potrebuje za izločanje strupov iz telesa. Če telesu ne zagotovimo ustreznega časa za prebavo in razstrupljanje se strupi zadržujejo in nalagajo v našem telesu. Zato je izjemno pomembno, da je vaša večerja lahko prebavljiva in da jo zaužijete dovolj zgodaj.

Imate dodatno vprašanje?

Če se tekom 30-dnevnega programa za razstrupljanje jeter pojavi kakšno vprašanje smo vam na voljo preko elektronskega naslova info@sensilab.com, telefona na 080-99-82 ali pa se osebno oglasite v eni od naših trgovin Sensilab misli Zdravo.

Izbrani izdelki za vas