30 DAYS Slim Women: nasveti od 1. do 10. dne

Hujšanje s pomočjo 30-dnevnega programa 30 DAYS Slim Women, se je pričelo. Seveda pa vam bomo na poti do fit postave na vsakem koraku stali ob strani. Zato smo za vas pripravili popolno podporo, ki vsebuje:

     - prilagojen jedilnik, ki vam omogoča najboljši napredek v izjemno kratkem času,

     - plan telesne aktivnosti, ki vključuje tako kardio vaje kot vaje za moč in

     - osebno podporo

image

Vse to bo v kombinaciji s kapsulami v paketu 30 DAYS Slim Women, ki zavirajo apetit, pospešijo telesni metabolizem in odpravljajo maščobne blazinice z vseh predelov telesa, v samo 30 dneh prispevalo k maksimalnemu napredku shujševalne diete.

Dieta

Verjetno ste se kdaj že lotile diete, pri kateri ste vnos hrane zmanjšale do te mere, da je telo preplavil občutek lakote. Ker je vaše telo zelo prebrisano, omejen vnos hrane prepozna kot »obdobje pomanjkanja«. Zato poskrbi, da se metabolizem upočasni, vso zaužito hrano pa pridno shrani za »težke čase«. Običajno se po dveh tednih takšne diete izguba odvečnih kilogramov ustavi, ko pa z dieto prenehate, se povrnejo vsi izgubljeni kilogrami ali še kakšen več.

Temu pravimo jojo učinek diete, ki si ga seveda nihče ne želi. Takšni dieti se morate izogniti, saj ni le nezdrava, pač pa vaš metabolizem prizadene do te mere, da se kilogrami vedno hitreje kopičijo in jih vse težje izgubite.

Kako se lotiti učinkovite diete?

30-dnevna shujševalna dieta ima zastavljenih nekaj osnovnih pravil prehrane, ki blagodejno delujejo na izgubo odvečnih kilogramov, dobro počutje in zdravje. Kljub omejitvam to ne pomeni, da morate stradati. Če ste lačne, si privoščite malico, ki naj bo sestavljena iz sveže zelenjave, probiotičnega jogurta, pesti oreščkov ali česa podobnega. Pomembno pa je, da se držite seznama dovoljenih in prepovedanih živil, ki se nahaja v knjižici na strani 11.

Jedilnik od 1. do 10. dne 

Za lažje načrtovanje obrokov smo vam pripravili primer treh jedilnikov za prvih 10 dni. Izberite si enega izmed treh jedilnikov. Med njimi lahko poljubno prehajate.

Obrok

Jedilnik 1

Jedilnik 2

Jedilnik 3

Zajtrk

Smoothie z banano, borovnicami in špinačo

Smoothie z ananasom, meto in zeleno

Smoothie z jabolkom, 2 žlicama ajdovih kosmičev in cimetom

Malica*

Kefir (2 dl)

10 oreščkov

Jagode

Kosilo

Mešana zelena solata (neomejeno) in piščanec na žaru (150 g)

Zelenjava kuhana na pari (neomejeno) in riba na žaru (150 g)

Mešana zelena solata (neomejeno) in kuhane stročnice (150 g)

Obrok pred  vadbo**

Limonada

Limonada

Limonada

Obrok po vadbi**

Merica sirotkinih beljakovin + 1 dl rastlinskega mleka + voda

Merica sirotkinih beljakovin + 1 dl rastlinskega mleka + voda

Merica sirotkinih beljakovin + 1 dl rastlinskega mleka + voda

Večerja

Ajda s papriko, črnimi olivami in kurkumo

Zelena solata z jajcem in stročjim fižolom

Skuta (200 g) s svežim sadjem

*Obrok ni nujen oz. ga lahko zaužijete v popoldanskem času.

** Na dan brez treninga označene obroke izpustite.

Bodite aktivni!

Ko se želite znebiti odvečnih kilogramov, je poleg pravilne prehrane telesna aktivnost tisto drugo nepogrešljivo orodje. Z izgradnjo mišic si zagotovimo, da telo kalorije porablja tudi po treningu, saj so mišice intenzivni porabniki kalorij – dan in noč. Vadbo priporočamo ves čas programa 30 DAYS Slim Women, z njo pa seveda nadaljujte tudi po končanem programu, saj boste le tako lahko ohranjale želeno težo.

Bodite aktivni vsaj 3x na teden

Priporočljivo je, da ste aktivne vsaj 3-krat na teden. Organizirajte se tako, da ne boste telovadile vsak dan. Po dnevu z aktivnostjo si vzemite dan počitka. Takrat naj se vaše mišice in sklepi regenerirajo.

Vadba od 1. do 10. dne 

Ponedeljek: aerobna vadba

Teden začnite s prijetno vadbo v naravi in opravite 30-minutni tek ali hojo v klanec. Sprostite svoje misli in uživajte.

Sreda in petek: celostni intenzivni trening

  • Pričnite s 5-minutnim rahlim ogrevalnim tekom, pri katerem tecite tako hitro, da se lahko brez težav pogovarjate s prijatelji.
  • Nato preidite v prvi set 5-minutnega teka, kjer tempo pospešite na 85 % maksimalne zmogljivosti.
  • Sledi 5 minut hoje. Dvigujte roke nad glavo in se rahlo razgibavajte. Naredite še set nizkega skipinga (noge hitro dvigujte v nizki amplitudi).
  • Preidite v drugi set 5-minutnega teka, kjer tempo pospešite na 85 % maksimalne zmogljivosti.
  • Teku ponovno sledi 5 minut hoje. Med hojo opravite set visokega skipinga (kolena dvigujte čim višje proti prsnemu košu).
  • Sledi še zadnji set 5-minutnega teka, kjer tempo pospešite na 85 % maksimalne zmogljivosti.
  • Trening zaključite s hojo in setom razteznih vaj (izpadni korak, nekaj počepov in podobno).

Sobota ali nedelja: dodatni trening

Med vikendom, ko imate več časa zase, opravite 45-minutni lahkotni tek ali jutranji sprehod, ki vključuje hojo v klanec. Za optimalno porabljanje maščobnih zalog priporočamo, da jutranjo aktivnost opravite na tešče. Pred začetkom lahko zaužijete skodelico zelenega ali mate čaja.

Imate dodatno vprašanje?

Za vsa vaša vprašanja tekom 30-dnevnega programa 30 DAYS Slim Women smo vam na voljo preko elektronskega naslova info@sensilab.com, telefona na 080-99-82 ali pa se osebno oglasite v eni od naših trgovin Sensilab misli Zdravo.

Izbrani izdelki za vas