4 triki, zaradi katerih bo vaše telo mislilo, da telovadite

Če imate znanje, ne potrebujete čarobne paličice. To dobro vedo iluzionisti. Mi pa vam ponujamo 4 nasvete, s katerimi hujšanje brez vadbe ne bo le iluzija. Vsi so znanstveno potrjeni in neverjetno preprosti. Pa začnimo.

image

V mislih si predstavljajte, da ste shujšali

Ste že slišali za samoizpolnjujočo se prerokbo? V psihologiji je znano dejstvo. To, v kar se prepričamo, se nam lahko kaj kmalu pripeti – tako dobro kot slabo. Zakaj? Ker predvsem na nezavedni ravni vse počnemo tako, da se tisto uresniči. Torej, če smo prepričani, da ne moremo shujšati in nam to govorijo tudi drugi, zares ne bomo shujšali – ker ne bomo ničesar premaknili v tej smeri (»itak mi ne bo uspelo«).

Če pa storimo nasprotno in se odločimo, da zdaj pa bomo zares shujšali in da to tudi zmoremo (in itak da zmoremo, saj je to uspelo tudi najbolj »izgubljenim primerom«), začnemo vse delati v tej smeri. Začne pa se tako, da si postavimo kratkoročne manjše cilje (redno gibanje, bolj zdrava prehrana, dovolj spanca, sproščanje …), ki nas bodo pripeljali do končnega velikega cilja (izguba odvečnih kilogramov).

Torej, skrajni čas, da si sebe predstavljate take, kot bi radi bili.

V mislih si predstavljajte, da telovadite

Pa smo spet pri mislih. Že če si boste zamislili, da telovadite, bo reakcija vašega telesa taka, kot da zares trenirate. Kot so zapisali v študiji, objavljeni leta 2016 v strokovni reviji Frontiers in Human Neuroscience “imamo zanesljive dokaze, da motorična vizualizacija spodbuja motorično učenje”.

Torej, že če si zamišljamo, da se gibamo, se aktivirajo možganski centri, ki so sicer aktivni, ko se zares gibamo. Tudi dihanje in srčni utrip se pospešita. Raziskave so tudi pokazale, da je 20 minut optimalna količina časa za mentalno vadbo. Zakaj se ne bi torej udobno zleknili na zofo in poskušali mentalno razvijati mišice?

Pijte hladno vodo

Tudi ta nasvet ni lari-fari. V študiji z naslovom Z vodo sprožena termogeneza (Water-Induced Thermogenesis) iz leta 2003 avtorji ugotavljajo, da lahko že z 2 litroma hladne vode na dan povečamo porabo energije za 100 kalorij.

Ko so udeleženci njihove raziskave spili pol litra vode, ki je imela temperaturo 22 stopinj Celzija, se je njihov metabolizem po 10 minutah povečal za 30 % in je bil povečan 40 minut. Kot ugotavljajo, levji delež tega učinka, torej povečane porabe energije, lahko pripišemo potrebi telesa, da segreje vodo na našo telesno temperaturo – z 22 stopinj Celzija na 37.

Zaužijte učinkovine, ki telesu sporočajo, naj poveča vrtljaje

Obstajajo posamezne naravne učinkovine, po katerih bo vaše telo začelo hitreje kuriti maščobe, da bi jih pretvorilo v energijo in toploto. Nekatere pa delujejo tudi tako, da preprečijo nastajanje maščobnih zalog ali zmanjšajo zmožnost telesa, da uporabi maščobo iz hrane.

Gre za tako imenovane »fat burning« učinkovine. Med najmočnejšimi fat burnerji na trgu je Fat OUT! Thermo Burner, ki je prepričal že 24.000 uporabnikov. Vsebuje kombinacijo najboljših učinkovin, ki vam bodo pomagale kuriti kalorije in oblikovati postavo, tudi ko ne boste počeli prav nič.

Krom, Garcinia Cambogia, kajenski poper, kofein, grenka pomaranča in B-kompleks so tiste sestavine zaradi katerih bo vaše telo mislilo, da telovadite. In ker boste s kapsulami Fat OUT! imeli tudi višek energije, zakaj se ne bi res spravili v miganje? To je najbolj zmagovita odločitev!

Naročite Fat Out tukaj:

Izbrani izdelki za vas

KURJENJE MAŠČOB
-50%
Akcijska cena 24,99 € Redna cena 49,99 €
Ogled izdelka