5-dnevna ANTI-OX dieta

19. dec. 2013

.

1. dan

Zajtrk:

Popijte 2 dl vode na tešče. Pripravite si smoothie iz naslednjih sestavin:

  • 1 dl vode,
  • 2 dl konopljinega ali riževega mleka,
  • ½ avokada,
  • stevia ali javorjev sirup za sladkanje po želji,
  • 1 žlica kakava v prahu,
  • 1 vrečka bioMULTI mixa

Vse sestavine zmešajte v električnem mešalniku in popijte. Zraven vzemite 1 kapsulo bio Maqui Ultimax.

Kosilo:

Pred kosilom popijte 2 dl vode.

Sestavine:

  • 2 lososova fileja.

Sestavine za pesto:

  • 2 skodelici sveže bazilike,
  • 1 skodelico indijskih oreščkov,
  • polovico skodelice sončničnih semen,
  • 2 stroka drobno nasekljanega česna,
  • 2 žlici oljčnega olja,
  • ščepec morske soli,
  • pol skodelice vode (dodajati počasi po potrebi za redčenje).

Vse sestavine za pesto zmešajte v električnem mešalniku. Oljčno olje in vodo dodajajte v zmes počasi in primerno razredčite. Fileje položite na folijo (koža naj bo spodaj), nato jih namažite s pestom. V folijo zavite fileje pecite v pečici 15-20 min pri 220˚C.

Medtem, ko pečete losose, si pripravite prilogo s kvinojo za katero potrebujete:

  • 1 skodelico kvinoje,
  • 2 skodelici vode,
  • 2 manjši narezani zeleni bučki,
  • 1 srednji korenček,
  • 1 manjšo nasekljano rdečo čebulo,
  • malo oljčnega olja,
  • ščepec morske soli,
  • 2 manjši narezani bučki,
  • sok ene limone.

Popražite zelenjavo v ponvi, da se omehča, dodajte kvinojo in vodo ter zavrite. Kuhajte na zmernem ognju 10-12 min, da voda izpari, kvinoja pa postane mehka. Postrezite toplo s svežim limoninim sokom, solite po okusu.

Večerja:

Popijte 2 dl vode pred jedjo.

Pripravite si večerni napitek iz sestavin:

  • 3 kumare,
  • sok ene limone,
  • pol skodelice indijskih oreščkov ali makadamijskih oreščkov,
  • 2 skodelici vode,
  • 1/4 skodelice svežega kopra ali 1/8 skodelice posušenega kopra,
  • ščešec Keltske ali Himalajske soli,
  • 2 žlici oljčnega olja.

Kumare olupite in jim odstranite semena. Vse sestavine razen kopra zmešajte v električnem mešalniku. Koper dodajte v zmes na koncu, začinite s črnim poprom in solite po okusu s Keltsko ali Himalajsko soljo. Zraven vzemite 1 kapsulo bio Maqui Ultimax.

2. dan

Zajtrk

Sestavine:

  • 2 manga,
  • 1 skodelica kokosove vode,
  • 2 žlici suhih kokosovih kosmičev,
  • sok ene limete in nastrgana lupinica,
  • 1/2 čajne žličke kardamoma v prahu,
  • 1 vrečka bioMULTI mixa.

Popijte 2 dl vode na tešče. Mango olupite in narežite na kose. Vse sestavine zmešajte v električnem mešalniku in okrasite z limetino lupinico in črnim poprom. Če je zmes pregosta, jo razredčite z vodo. Zraven vzemite 1 kapsulo bio Maqui Ultimax.

Kosilo

Sestavine:

  • 1,3 kg piščančjega mesa (prsi, stegna, bedra),
  • 2 žlici sveže nasekljane bazilike,
  • 1/4 skodelice svežega limoninega soka,
  • 2 žlici oljčnega olja,
  • 3 skodelice nakockane repe,
  • 2 stroka nasekljanega česna,
  • 3 čajne žličke oljčnega olja,
  • morska sol.

Popijte 2 dl vode pred jedjo. Piščanca, baziliko, limonin sok in oljčno olje marinirajte2 uri v hladilniku. Če vam primanjkuje časa, pa vsaj 10 min. Meso pecite 50-60 min v pečici pri 220˚C. Kocke repe in česen pokuhajte do mehkega. Pretlačite kuhano repo v pire, dodajte oljčno olje in solite po okusu. Postrezite toplo.

Večerja

Sestavine:

  • 100 g svežega ali zmrznjenega graha,
  • 1 srednji izkoščičen in olupljen avokado,
  • 1 skodelica vode,
  • 1 skodelica nesladkanega mandljevega mleka,
  • 2 žlici limetinega soka,
  • ščepec morske soli,
  • pol čajne žličke čilija v prahu (neobvezno).

Popijte 2 dl vode pred jedjo.Vse sestavine zmešajte v električnem mešalniku. Pred zaužitjem pokapljajte z oljčnim oljem in poprajte s črnim poprom. Če želite bolj pikanten okus, dodajte čili v prahu. Zraven vzemite 1 kapsulo bio Maqui Ultimax.

3. dan

Zajtrk

Sestavine:

  • 3 skodelice sveže špinače,
  • 1 skodelica svežega ali zmrznjenega jagodičevja (borovnice, maline, črni ribez ipd.),
  • 1 žlica lanenega olja,
  • 1 skodelica mandljevega mleka,
  • 2 dateljna za sladkanje,
  • 1 vrečka bioMULTI mixa.

Popijte 2 dl vode na tešče. Vse sestavine zmešajte v električnem mešalniku in po potrebi dodajte vodo, če je zmes pregosta. Zraven vzemite 1 kapsulo bio Maqui Ultimax.

Kosilo

Sestavine:

  • 500 g piščančjih prsi brez kosti,
  • 1 čebula, narezana na kolutke,
  • 6 kosov gob po želji (šitake, šampinjoni, jurčki, kostanjevke…),
  • 1 šop blitve, nasekljan na manjše kose,
  • 1 pest izkoščičenih in nasekljanih češenj.

Popijte 2 dl vode pred jedjo. Skuhajte blitvo, vodo od kuhe ne zavrzite. Na manjše kose narežite piščančje prsi, popražite jih na srednjem ognju, dodajte čebulne kolutke, nasekljane gobe, četrt skodelice blitvine vode in kuhajte na zmernem ognju 20-30 min, občasno premešajte. Postrezite toplo z blitvo in okrasite s češnjami.

Večerja

Sestavine:

  • 3 skodelice ohrovta, kuhanega v sopari,
  • 4 skodelice vode,
  • 2 žlici oljčnega olja,
  • ½ skodelice mandljev,
  • pest sveže narezanega peteršilja,
  • ščepec morske soli.

Popijte 2 dl vode pred jedjo.Vse sestavine zmešajte v električnem mešalniku, solite po okusu in zraven vzemite 1 kapsulo bio Maqui Ultimax.

4. dan

Zajtrk

Sestavine:

  • 1 skodelica mandljevega mleka ali kokosovega mleka,
  • 6 dl borovnic ali črnega ribeza (sveže ali zmrznjeno sadje),
  • 1 vrečka bioMULTI mixa.

Popijte 2 dl vode na tešče. Vse sestavine zmešajte v električnem mešalniku.Zraven vzemite 1 kapsulo bio Maqui Ultimax.

Kosilo

Sestavine:

  • 250-350 g čvrste bele ribe (oslič, trska, panga …),
  • 2 žlici oljčnega olja,
  • 1/2 skodelice kokosovega mleka,
  • 1/2 skodelice kokosove moke,
  • 1 žlička curryja v prahu,
  • 1 glava zelene solate,
  • 1 žlička morske soli.

marinada:

  • 1 manjša sveža rdeča čebula,
  • 2 žlici balzamičnega kisa,
  • 1 žlica kokosovega nektarja,
  • ščepec morske soli.

Na tanke rezine narežemo čebulo, dodamo kis, kokosov nektar in sol ter mariniramo 24 ur. Če ne utegnete, zadostuje tudi ena ura.

mangova salsa:

  • 1 zrel mango, olupljen in narezan na kocke,
  • 1/8 skodelice grobo nasekljanega koriandra,
  • 2 čajni žlički sveženaribanega ingverja,
  • sveže stisnjen sok ene limete in nastrgana lupinica,
  • tacos - pol pečeno testo,
  • čili v prahu (neobvezno).

Popijte 2 dl vode pred jedjo. Odstranite kožo ribi in jo narežite na centimetrske rezine, nato pa vsak kos pomočite v kokosovo mleko in v kokos-curryjevo mešanico. V ponev vlijte oljčno olje in popecite kose ribe, da zlato porumenijo, riba pa postane mehka. Lahko pa pečete v pečici pri 200'C 10-15 min.

Mangovo salso pripravite tako, da zmiksate mango, koriander, ingver, limetin sok in lupinico limete. Predno postrežete, razgrnite ribo na 4 velike liste zelene solate, dodajte veliko mangove salse, po vrhu še rdečo marinirano čebulo. Če ste ljubitelj ostrega okusa, dodajte čili in vse zavijte v tacos.

Večerja

Sestavine:

  • 1 por,
  • 2 žlici kokosovega olja,
  • 4 skodelice nasekljanega korenja,
  • 1 skodelica cvetače narezane na koščke,
  • 4 skodelice piščančje ali zelenjavne bistre juhe,
  • sveži timijan.

Popijte 2 dl vode pred jedjo. Segrejte kokosovo olje na zmernem ognju, narežite por in popražite 3-4min, dodajte korenje in dušite še 3-4min. Zalijte z bistro juho, da prekrije zelenjavo, pokrijte in dušite na zmernem ognju naslednjih 15min. Ko se sestavine malo ohladijo, jih zmiksajte, dodajte še 1žlico kokosovega olja v zmes, pogrejte in postrezite toplo. Poleti lahko ohladite in uživate hladno. Zraven vzemite 1 kapsulo bio Maqui Ultimax.

5. dan

Zajtrk

Sestavine:

  • 3 večja jabolka,
  • 1 mango,
  • 1 skodelica mandljevega ali kokosovega mleka,
  • 1 skodelica orehov,
  • 4 dl vode,
  • 1 vrečka bioMULTI mixa.

Popijte 2 dl vode na tešče. Vse sestavine zmešajte v električnem mešalniku in zraven popijte 1 kapsulo Acai detoxan.

Kosilo

Sestavine:

  • 500 g puranjega fileja,
  • 2 žlici sveže bazilike,
  • ¼ skodelice limoninega soka,
  • 2 žlici oljčnega olja.

Popijte 2 dl vode pred jedjo. Marinirajte file z vsemi sestavinami 2 uri v hladilniku. Če vam primanjkuje časa, pa vsaj 10 min. Pecite v pečici.

priloga:

  • 2 večji buči (zeleni ali beli) olupite z lupilcem dokler gre, da dobite fine trakove bučnega mesa. Če sta organsko pridelani, skorje ne zavrzite.
  • 2 žlici mandljevega masla,
  • 2 žlici kokosove vode,
  • 1 malo pakiranje inčunov v oljčnem olju,
  • 1 žlica nasekljanih listov bazilike,
  • 2 čajni žlički curryja v prahu,
  • 1 žlica sveže nasekljanega rožmarina ali 1 čajna žlička suhega rožmarina,
  • po želji soliti z morsko soljo.

Vse sestavine zamešajte v skledo in takoj postrezite k mesu. Če ne porabite vsega, hranite v hladilniku dobro zaprto in porabite v dveh dneh.

Večerja

Sestavine:

  • 0,5 l piščančje ali zelenjavne bistre jušne osnove,
  • 1 skodelica kuhane zelene leče,
  • ½ skodelice sončničnih semen,
  • 2 stroka česna,
  • ščepec morske soli,
  • ½ skodelice sezamovega masla,
  • ¼ glave kuhane cvetače,
  • 2 dl vode (prilivamo počasi).

Popijte 2 dl vode pred jedjo. Vse sestavine zmešajte v električnem mešalniku in počasi prilivajte vodo, če je zmes pregosta. Zraven vzemite 1 kapsulo bio Maqui Ultimax.