5 načinov, kako se izogniti popoletnemu nalaganju kilogramov

Ko se dnevi počasi krajšajo, temperature pa padejo, nas običajno zelo zamika naslednja kupčija: zamenjam uro v fitnesu ali uro teka po svežem zraku za poležavanje v udobju domače zofe ob gledanju priljubljene serije. Za nekatere to sploh ni težka dilema. V katero skupino spadate – fitnes ali zofa?

Ja, dilema je včasih precej težka. Kako premagati brezvoljnost in nemotiviranost ter se pripraviti na akcijo … Nekaj pa je jasno – ne glede na to, ali rekreativno tečete, dvigujete uteži, kolesarite ali hribolazite, je redna vadba prav tako pomembna v hladnejših mesecih.

Večina ljudi se začne po poletju rediti predvsem zaradi dveh razlogov: jejo več "tolažilne" hrane, predvsem osiromašenih ogljikovih hidratov (izdelki iz bele moke, kot so kruh, testenine, sladko in slano pecivo, prigrizki …), in se manj gibajo, precej manj. 

image

Ponujamo vam 5 namigov, kako ohranjati vadbeno motivacijo skozi vse leto

 1. Zamenjajte rutino

Tudi vsega dobrega se lahko enkrat naveličamo, zato je dobrodošla noviteta. Če ste vajeni teči po vedno isti poti, zamenjajte smer ali poiščite drugo traso. Če obiskujete zumbo vsak ponedeljek in petek, zamenjajte petkovo vadbo za spinning ali jogo. Stopite iz cone udobja in poskusite kaj novega. Tako boste poskrbeli tudi za več različnih mišičnih skupin.

 2. Posodobite glasbo – osvežite playlisto

Novi komadi so lahko odličen način, kako napolniti z energijo vadbeno rutino. Ideje lahko poiščete na youtube-u (pod iskalnimi nizi, kot sta running music motivation in best jogging music) ali na eni izmed številnih tekaških spletnih strani, lahko pa tudi prisluhnete kakšni spletni radijski postaji.

 3. Poiščite partnerja za vadbo

Če šele (spet) začenjate vadbo, si je koristno poiskati trenerja, ki vas bo poučil o pravilni izvedbi vaj, o novostih na področju in poskrbel za pravšnjo raven motivacije. Dobra ideja pa je tudi partner za vadbo – nekdo, ki vas bo podpiral, da boste ohranjali vadbeno rutino. To je tisti nekdo, ki vas bo nagnal od doma tudi v deževnem vremenu in ki bo razumel, katera mišica natanko vas boli. Seveda boste imeli vi enak vpliv nanj ali nanjo.

4. Določite dneve za počitek

Dneve počitka načrtujte vnaprej. Če ste vsak dan zavzeto dejavni, boste mogoče doživeli dan počitka kot obliko goljufanja. To pa lahko pelje v precej pogosto miselnost »vse ali nič«, ki škodljivo vpliva na ohranjanje motivacije. Dan počitka se lahko tako razširi v več dni počitka (v slogu "samo še en dan"), to pa v mesec neaktivnosti. Zato vam bo načrtovanje dni za počitek omogočilo razvajanje, čas za regeneracijo in ohranjanje potrebne motivacije.

 5. Fat Out! Thermo Burn – idealna rešitev za "lene dneve"

Za vse tiste, ki imajo kljub vsemu občutek krivde, ko se kakšen dan prepuščajo brezdelju (saj veste, tisti občutek, da se vam vsak grižljaj preoblikuje v maščobno blazinico …), je odlična ideja Fat Out! Thermo Burn. Še naprej bo topil kalorije, tudi ko ne boste počeli ničesar – razen uživali na zofi. Kako mu to uspeva? Z optimalno kombinacijo sestavin pospešuje presnovo, minimalno dvigne notranjo telesno temperaturo, spodbuja topljenje maščobnih zalog in zagotavlja energijo.

Fat Out! Thermo Burn tako še bolj poudari učinke vaše vadbe, obenem pa prepreči nalaganje kilogramov in pomaga pri hujšanju. Torej, uživajte svoj dan na "off", naslednji dan pa se polni energije razgibajte.