5 nasvetov, kako očistiti telo

Razni strupi, toksini oziroma kemikalije in razne neprijetnosti vsak dan ogrožajo naša telesa. Sodoben način življenja nam otežuje to, da bi naši organi ostali čisti in zdravi. Ravno nasprotno! Če iz telesa očistiti nesnage, lahko preprečite razvoj številnih bolezni. Celo raka! Preverite koristne nasvete, kako očistiti telo in izboljšati počutje.

image

1. PIJTE, PIJTE IN ŠE ENKRAT PIJTE

Voda v zadostnih količinah čisti strupe iz naših teles. Če imate možnost nakupa vodnega filtra, toliko bolje. Zelo koristen je zeleni čaj, ki ima razstrupljevalne lastnosti. Popijte ga zjutraj in takoj se boste počutili bolje. Če telo ostane dobro hidrirano, boste lažje sproti odstranjevali toksine, izboljšali prebavo in poskrbeli za lepšo kožo.

Ljubitelji kislega okusa, zjutraj v toplo vodo iztisnite sok limone ali pa za slajši okus dodajte žličko medu. Že sam vitamin C pomaga pri razstrupljanju, topla voda pa naj bi pospešila sproščanje toksinov iz vaše kože. Če želite, v vodo dodajte tudi kurkumo in kajenski poper.

2. BODITE IZBIRČNI PRI HRANI IN PIJAČI

Ne, ne gre za stroge diete, ki bi šokirale vaše telo. Gre le za to, da izberete lahko prebavljivo hrano. Tako ne boste upočasnili metabolizma. Hitrejši kot bo, prej boste odstranili neželene snovi iz telesa.

Posezite po svežem organsko pridelanemu sadju in zelenjavi. Če ste zapriseženi ljubitelji mesa pa rdeče meso nadomestite s piščančjim ali puranjim.

Povečajte uživanje semen in žitaric, ki ne vsebujejo glutena in se ognite sladkanih jedi, kofeina in alkohola, saj škodujejo prebavnemu sistemu in vas delajo odvisne.

Če po teh prehranskih spremembah postanete nervozni, se ustavite in vdihnite. Ni nujno, da takoj prekinete s pitjem kave in stoje zaspite z odprtimi očmi. Začnite počasi, korak za korakom in dnevno zmanjšujte količino sladkorja, kofeina, alkohola in tudi prevelike količine ogljikovih hidratov.

3. POCRKLJAJTE SVOJE TELO

Preden skočite pod tuš ali si pripravite kopel, skrtačite celotno telo. Uporabite nežno naravno ščetinasto krtačo, ki ne bo pregroba. Sicer bi lahko odrgnili in poškodovali kožo. Tako pa boste odstranili odmrle in suhe delce kože, zmanjšali celulit, pospešili prebavo in pretok krvi po ožilju.

Ker naj bi postopek izboljševal delovanje ledvic, jim tako na koncu pomaga tudi pri izločanju toksinov iz telesa. Začnite pri nogah in z nežnimi gibi krožite navzgor po telesu.

4. OČISTITE JEZIK IN USTNO VOTLINO

Na jeziku se nabirajo plasti nesnage, zato ga vsako jutro in večer očistite. Tako se boste znebili slabega zadaha, odstranili neprebavljene delce hrane, preprečili njihovo gnitje in prenos naprej v telo.

Jezik lahko očistite s posebnim strgalom ali pa kar čajno žličko. Za še bolj učinkovito preprečevanje zaužitja toksinov pa priporočamo tudi spiranje ustne votline z olji.

5. GIBAJTE, KO JE TO LE MOGOČE

Seveda bi bilo najbolj zdravo, če bi vsak dan izvajali intenzivnejše vadbe, hodili na aerobiko, tekli dolge kilometre, dvigovali uteži in še in še. Vsak zase najbolje ve, katera vrsta vadbe oziroma gibanja mu ustreza. Predvsem je pomembno to, da gibate, čeprav ne intenzivno.

Včasih vaše telo potrebuje le miren sprehod, sproščujoče položaje joge ali druge vaje raztezanja. Lahko pa se razgibate tako, da se preizkusite na plesišču. Možnosti je neskončno.

Izbrani izdelki za vas