Prazna košarica?
Verjetno zato, ker si še niste ogledali naše najnovejše ponudbe
Sensilab za svoje spletne strani uporablja piškotke, ki ne shranjujejo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so morda že nameščeni. Z nadaljevanjem uporabe naših spletnih strani soglašate z njihovo uporabo.
Kontaktirajte nas prek spleta ali pokličite na 0590 82 770
100% garancija na zadovoljstvo
Brezplačna dostava nad 49,99 €
Ogljikovi hidrati nam ne denejo dobro, jajca zvišujejo raven holesterola, suhe mesnine in rdeče meso povzročata raka, vitamini iz hrane so boljši kot tisti iz prehranskih dopolnil, več obrokov na dan spodbuja metabolizem ... Kaj je sploh res?
Največ, kritik leti na kruh, ker ga precej pojemo in praviloma vsebuje tudi gluten. Vendar je gluten problematičen samo za tiste, ki imajo celiakijo ali preobčutljivost na gluten, sicer škodljivi vplivi niso dokazani. Polnozrnata živila, ki vsebujejo gluten, so pravzaprav vir pomembnih hranil, zato jih ni priporočljivo izločiti z jedilnika brez zdravstvenih indikacij.
Jajca so bila dolga leta na negativnem spisku zaradi visoke vsebnosti holesterola v rumenjaku. Nova dognanja so to prepričanje ovrgla. Ugotovili so namreč, da se visoka raven holesterola v hrani ne prenese samodejno v visoko raven holesterola v telesu. Rumenjak vsebuje polno pomembnih hranil. Jajca so vir biološko zelo kakovostnih beljakovin, saj imajo vse esencialne aminokisline (te so gradniki naših celic in tkiv). So tudi dober vir vitaminov A, D, B 6 in B 12 ter riboflavina in folne kisline. Njihova povezava s krvno-žilnimi boleznimi je mit.
Sredi jeseni 2015 je v medije prišla novica na podlagi poročila Svetovne zdravstvene organizacije, da rdeče meso, še posebno predelane mesnine, povzroča raka na debelem črevesu. Dejstvo pa je, da so kancerogene predvsem določene snovi, ki jih pogosto dodajajo mesninam – nitrati in nitriti, ki konzervirajo meso, ojačevalci okusa in drugo. Problematično je pretirano uživanje suhomesnatih izdelkov in rdečega mesa v kombinaciji z drugimi dejavniki tveganja: osiromašeno prehrano, kajenjem, pretiranim uživanjem alkohola in pomanjkanjem gibanja.
To je posplošena trditev. Vitamin K v prehranskih dopolnilih ima boljšo biorazpoložljivost kot tisti v rastlinah, kjer je tesno vezan na membrane. Tudi kurkuma, ki jo v dopolnilih pogosto kombinirajo z izvlečkom črnega popra, ima tako bistveno boljšo biorazpoložljivost. To sta le dva primera, kako prehranska dopolnila omogočajo ljudem, ki imajo pomanjkanje hranil, dopolniti vrzel v svoji prehrani.
ALL IN A DAY je Sensilabova nova linija vitaminov, mineralov, antioksidantov in drugih hranil, ki izvirajo izključno iz naravnih virov, ki jih naše telo lažje prepozna in učinkoviteje izkoristi kot sintetične vitamine in minerale. Izbor izdelkov je zasnovan tako, da vsak izmed nas lahko poišče primerno dopolnilo, ki bo zadovoljilo naše individualne potrebe.
Čeprav prebava spodbuja metabolizem, je ta učinek zanemarljiv, če ga primerjamo s kaloričnim vnosom v obliki pogostih obrokov. Nekatere raziskave med drugim ugotavljajo, da nas več majhnih obrokov na dan ne nasiti, zaradi česar tudi količinsko pojemo več. Če želimo imeti več energije, ohranjati telesno težo ali hujšati, bi bilo bolje imeti tri glavne obroke in po potrebi vmesne prigrizke v obliki sadja ali zelenjave.
Izbrani izdelki za vas
Morda bi vas zanimalo