5 prigrizkov, ki ne bodo uničili vaše vitke linije

Se zaradi diete odpovedujete prigrizkom? Nekateri strokovnjaki za zdravo hujšanje svetujejo ravno obratno. Prigrizki so pomemben del diete, saj nas napolnijo s hranljivimi snovmi, nas pomirijo in prekinejo občutek, da smo na dieti. Za vas smo zbrali 5 idej za okusne prigrizke, ki ne vsebujejo več kot 150 ali 200 kalorij.

image

Humus z zelenjavo

Bi radi nekaj grizljali pred televizijo? Namesto mastnega čipsa ali slanih kokic si privoščite prigrizek, ki bo zaposlil vaše roke, hkrati pa nastitil trebušček. V blenderju zmešajte kuhano čičeriko, četrtino avokada, žlico olivnega olja, česen in peteršilj. Začinite s soljo in poprom in gosto zmes nadevajte v posodico. Poleg postrezite narezano zelenjavo in krekerje.

Popečena rdeča pesa z rukolo

Ste že poskusili popečeno rdečo peso? Obljubimo vam, da boste navdušeni nad to nizkokalorično jedjo! Skuhajte rdečo peso in jo ohladite. Nato narezite 2 rdeči pesi na kolobarje, debele ½ centimetra, jih posolite in popoprajte in položite na razbeljeno ponev. Pustite, da se rdeča pesa rahlo zapeče in zadiši, nato kolobarje obrnite in popecite še na drugi strani.

Postrezite z rukolo, začinjeno s soljo, oljem in limoninim sokom.

Polnozrnati krekerji s skuto

Ste vedeli, da polovica skodelice skute vsebuje eno četrtino naše dnevne potrebe po beljakovinah? Ne bojte se maščob v skuti. Maščobe, ki jih zaužijemo v kombinaciji z beljakovinami, nas nasitijo za dlje časa.

Kuto zmešajte z žličko superhrane BIO Mangosteen, poleg namaza pa si privoščite še nekaj polnozrnatih krekerjev.

Grozdje z oreščki

Ne glede na to, kako okusna je kombinacija, grozdja in oreškov ne moremo veliko pojesti, saj nas hitro nasitijo. Odličen prigrizek, ki zadovolji tudi sladkosnede brbončice. Skodelica grozdja in pest oreškov nas napolnita z naravnimi sladkorji, zdravimi maščobami, vlakninami in beljakovinami, zato je kombinacija priporočljiva tudi za tiste, ki iščejo hiter in slasten vir energije.

Jabolko s sirom

Majhna količina sira z jabolkom je odlična malica, ki vas ne le nasiti, ampak naj bi vam glede na nekatere raziskave tudi pomagala uravnavati težo.