5 razlogov za izključitev sladkorja iz prehrane

Čeprav je priporočena količina sladkorja na dan manj kot 90 g, vam toplo priporočamo, da ga čim bolj izključiti iz prehrane. Kaj to točno pomeni?

image

Čeprav 90 g sladkorja predstavlja približno 12 žličic, moramo vedeti, da se sladkor skriva v veliko izdelkih, tudi v tistih z manj maščobe. Največ skritega sladkorja je v gaziranih pijačah in hitrih jedeh, kot so juhe, omake in podobno. Dobro je vedeti, da moramo polovico dnevnega vnosa sladkorja vnesti z naravnimi izdelki, kot sta laktoza v mleku in fruktoza v sadju.

Izključitev sladkorja na začetku lahko povzroči težave. Namreč, posledica jemanja sladkorja je ta, da nam ta takoj »dvigne« sladkor v krvi in tako izboljša naše razpoloženje v kratkem času, še posebej, takrat ko smo depresivni. Zato smo včasih potrti in utrujeni, ko se odločimo izločiti sladkor iz prehrane.

Ampak, ne boste verjeli, da izključitev sladkorja iz prehrane ali zmanjšanje njegovega vnosa dejansko deluje kot čarovnija. To vam lahko potrdi vsak, ki se je odločil iti po zdravi poti brez iskanja tolažbe v sladkarijah.

 

5 razlogov za izključitev sladkorja

Če vas zgoraj navedeno še ni 100 % prepričalo, vam prinašamo 5 dodatnih razlogov, zakaj je pametno, da se odločite za zmanjšanje želje po sladkem.

  1. Regulacija ravni sladkorja v krvi

Nenadzorovana sprememba sladkorja v krvi lahko povzroči resne zdravstvene težave, kot sta pred diabetično stanje in kasneje sladkorna bolezen. Poleg tega, nenadzorovano zvišanje ali upadanje sladkorja v krvi vpliva na razvoj bolezni srca, poslabšanje stanja vaskularnega sistema, ledvic, živčnega sistema in vida.

  1. Slab imunski sistem

Sladkor upočasni delovanje imunskega sistema, zato smo bolj nagnjeni k škodljivem učinku bakterij.

  1. Ravnovesje mineralov

Sladkor preprečuje absorpcijo mineralov v telesu, zaradi česar prikrajša telesu življenjske pomembne snovi, ki so odgovorne za pravilno delovanje vsake celice v telesu in njihovo absorpcijo.

  1. Zdravje možganov in razpoloženja

Glede na to, da je vitamin B odgovoren za presnovo sladkorja in ogljikovih hidratov, prevelika količina sladkorja na ta način telesu lahko odvzame glavno funkcijo vitamina B, ki je odgovoren tudi za vzdrževanje in ureditev našega razpoloženja.

  1. Zdravje kože

Med presnovo sladkorja se proizvajajo prosti radikali, ki so eden izmed pomembnih dejavnikov za pospešeno staranje. Oni zmanjšujejo tvorbo kolagena in elastina in na ta način pospešujejo nastanek gub in upad kože.

 

Pozor! Nenehno hrepenite po sladkem?

Vsi, ki dnevno pojemo več sladkorja, kot je priporočeno, smo nagnjeni k boleznim prebavil. Med najbolj pogostimi težavami, ki prizadenejo kar 70 % populacije, je zagotovo okužba z glivico kandido. Eden od izrazitih simptomov te okužbe je ravno neprekinjena želja po sladki hrani.

Kandida je kvasovka, ki je prisotna na koži in v prebavnem traktu vsakega človeškega organizma. Tam živi skupaj z zdravju koristnimi mikroorganizmi, ki jo imajo pod nadzorom. Kadar pa se količina teh mikroorganizmov zmanjša, se kandida prekomerno razmnoži in takrat pravimo, da imamo kandidiazo.  Ta lahko prizadene tako ženske, kot moške in povzroči številne težave, kot so pogosti glavoboli, utrujenost, bolečine v trebuhu in napihnjenost, vaginalno vnetje in nizek libido, mrzle roke in noge ter slabo počutje in blažje psihične motnje (pomanjkanje koncentracije, slab spomin, razdražljivost). 

Anti-kandida dieta je dolgotrajen proces, ki traja vsaj pol leta. Če telesu pomagamo z ustreznimi prehranskim dopolnil, lahko kandido ukrotimo v samo nekaj tednih!

Kombinacija prehranskih dopolnil v izdelku 30 DAYS Candida Solution bo zagotovila najboljšo možno rešitev in odstranila simptome, ki so povezani s prekomernim razraščanjem kandide. S tem izdelkom boste prejeli povezavo do knjižnice z nasveti in zdravimi recepti, ki vam bodo pomagali na najboljši možni način odstraniti kandido iz telesa.