5 razlogov, zakaj morate poleti nujno uživati magnezij

Magnezij je zelo pomemben mineral. Brez njega bi bili kot žarnica brez elektrike. Brez magnezija še veke ne bi mogli dvigniti ali pa bi ta nenehno trzala, telo pa bi bilo neprestano v krču. Ta scenarij pa ni tako daleč od resnice, saj je pomanjkanje magnezija dandanes vedno pogostejše. Vas zanima zakaj se poleti pomanjkanje magnezija poveča?

image

Edini način, kako magnezij lahko dobimo, je iz hrane, predvsem zelenolistne zelenjave, oreščkov in semen. Težava nastane, ko magnezija izločamo več, kot ga zaužijemo. Pomanjkanje magnezija se iz dneva v dan veča, naše počutje pa slabša. Poleti je izločanje magnezija še posebej izrazito.

1. Poletna vročina

Višje kot so temperature, bolj se potimo, saj naše telo uravnava notranjo temperaturo. S potenjem se poleg vode izločajo tudi dragoceni minerali, med drugim pospešeno izgubljamo ravno magnezij. Pride do pomanjkanja magnezija in posledično do krčev, utrujenosti, vrtoglavice in izrazite nepotešljive žeje, ki je posledica porušenega mineralnega ravnovesja v telesu.

2. Pikniki in poletni koktejli

Med poletnimi druženji radi posežemo po raznih osvežilnih pijačah, ki so pogosto presladke. Na piknikih in službenih zabavah se ne moremo upreti vsem tistim (preslanim) dobrotam z žara. Sol in sladkor povzročita povečano žejo, povečano pitje in povečano izločanje magnezija z urinom. Premastna hrana pa upočasni sposobnost telesa, da izkoristi magnezij iz hrane.

3. Aktivne počitnice

Tisti, ki imate radi aktivne počitnice, veste, kako je neprijetno, če vas na počitnicah prehitro premaga utrujenost in vam zmanjka motivacije za vse zabavne reči, ki ste jih načrtovali. Če imate tudi težave z utrujenostjo in mišičnimi krči, potem ste lahko prepričani, da vam zelo verjetno primanjkuje magnezija.

4. Pogosti obiski stranišča

Do 55 % ljudi, ki potujejo v eksotične in manj razvite kraje, zboli za potovalno drisko, od teh jih 20 % obleži v postelji, kar 40 % pa je prisiljenih spremeniti potek načrtovanega potovanja. Razlog je okužba običajno prek hrane ali pijače. Med vsemi obiski stranišča pa pospešeno izgubljamo tudi magnezij, zato moramo nujno poskrbeti, da primanjkljaj čimprej nadomestimo.

5. Uravnavanju telesne temperature

Magnezij sodeluje pri približno 80 različnih reakcijah v telesu. Ne le da preprečuje mišične krče, utrjuje kosti in zobe ter je nujen za proizvodnjo energije v telesu, ampak lahko tudi zniža krvni pritisk, zmanjša občutenje bolečine in sodeluje tudi pri uravnavanju telesne temperature. To poleti še kako prav pride, saj lažje prenašamo vročino.

Preprečite pomanjkanje magnezija

Redno uživanje magnezija sprošča mišice in preprečuje mišične krče. Prav tako povečuje vzdržljivost in energijo ter blaži odzive telesa na stres in nas pomiri. Najboljša izbira je naravno pridobljeni magnezij, ki ga naše telo boljše prepozna in posledično lažje absorbira. Takšen je tudi 100% naraven ALL IN A DAY Magnezij, pridobljen iz morske vode brez uporabe kemičnih topil.

Izbrani izdelki za vas