5 razlogov za večno utrujenost

Uganili ali ne – pomanjaknje spanca ni edini razlog za nizek nivo energije in občutek utrujenosti. Do tega lahko rpivedejo tudi stvari, ki jih skozi dan naredite, ali pa tudi ne. Razkrivamo pogoste slabe navade, ki povzočajo občutek utrujenosti in trike, kako jih odpraviti! 

image

1. Ne piješ dovolj vode

Hidracija telesa je izredno pomembna. Pozimi, ko je naša koža še bolj izšušena se pred strijami, celulitom in dodatnimi gubami zavarujmo s pitjem veliko vode, ali paše bolje z La Vita Isotonicom, ki odžeja in naše telo polni z elektroliti in svežo energijo. 2. Ne uživaš dovolj železa

Če se počutiš izžeto, razdražljivo in vedno utrujeno je to najbrž posledica pomanjkanja železa v tvoji krvi. Zjutraj si za boljše počutje pirpravi zelene smoothije z mlado špinačo, v kosilo pa vključi fižol, tofu, jajca, oreške. Ne pozabi tudi na vitamin C, ki poveča absorbcijo železa in zavaruje tvoj imunski sistem.

2. Ne uživaš dovolj železa

Nobeno naključje ni, da zajtrku pravimo – najpomembnejši obrok v dnevu. Če ga boš preskočila boš vplivala na upočasnitev presnove, večji občutek lakote skozi cel dan in povečanje občutka lenobe. Zato nikar ne preskakuj zajtrka, ampak si zjutraj privošči okusen sadno-zelenjavni smoothie z dodatkom Best Whey To Fit beljakovinskega napitka brez sladkorja.

3. Preskočiš zajtrk

Hitra, mastna, preslana hrana je večinoma sestavljena le iz ogljikovih hidratov. Takšna hrana bo tvojemu telesu sprva dala nekoliko energije, nato pa ga bo pustila utrujenega, z željo po več sladkorja. Prav to je razlog, zakaj od takšne hrane lahko postanemo odvisni in tudi vodi do debelosti. Namesto obiska restavracije s hitro hrano si doma skuhaj polnozrnate testenine s svežo zelenjavno omako – bolj zdravo, naravno, nasitno in hitro.

4. Ješ hitro hrano

Morda si to dejstvo že vedela, ali pa tudi ne – razmetana soba je mnogokrat razlog za povečano utrujenost. Neurejena delovna miza večrat pripelje do zmanjšanja pozornosti in težjega pomnenja, zato si pred delom ali učenjem vzemi 10 minut časa in si pospravi okolje v katerem boš delala.