5 slabih razvad, ki pospešujejo proces staranja

Staranja ne moremo ustaviti, lahko pa ga upočasnimo. Bistveno pri tem je, da se skušamo izogibati škodljivim razvadam.

image

Uživanje alkohola

Najslabša razvado, ki si jo lahko privoščimo, če želimo ohraniti mladosten videz, je kajenje in prekomerno uživanje alkohola. Oboje namreč pušča negativne posledice staranja tako na koži kot tudi v celotnem organizmu, ki se ga niti ne zavedamo.

Hitra hrana

Hiter tempo življenja nas »sili« v nezdravo, t.i. hitro prehranjevanje. Če želimo ohraniti napeto in prožno kožo, pa je priporočljivo jesti čim več sveže in doma pripravljene hrane. Vsaj en obrok na dan naj bo sestavljen iz sezonskega sadja, glavni obrok pa naj temelji na kuhani zelenjavi.

Stres

Stres je eden največjih »sovražnikov« staranja. Umirimo se, poiščimo način, ki nam po pomagal da se umirimo. Mir lahko poiščemo v meditaciji, jogi, sprehodih ali branju. K umirjenim živcem pa pripomore tudi hrana, ki vsebuje veliko vitaminov B, magnezija, cink in kalcij. Posezite po hrani, kot so borovnice, pomaranče, oreški, zelena listnata zelenjava, ribe, sladki krompir, posneto mleko in puranje meso.

Premalo pitja vode

Pijte dovolj vode! Pitje premalo vode, vodi v dehidracijo organizma in posledično prisilimo organizem, da varčuje z vodo, kar vodi do slabšega počutja in tudi staranja organizma.

Neaktivnost

Pričnimo se gibati! Premalo gibanja prepreči normalno delovanje peristaltike in s tem slabšo prebavo. Maščoba se prične kopičiti, počutimo se slabo, imamo manj energije in motivacije.

Izbrani izdelki za vas