5 trikov hujšanja

Imate težave z odvečno telesno težo, pa niste tip človeka, ki bi hujšal z lahkoto? Ponujamo vam 5 nasvetov in trikov, kako shujšati lažje.

image

Vroča hrana za vročo postavo

Začinite si življenje s pekočo hrano, ki bo ne le popestrila vaš jedilnik, ampak tudi pospešila vašo prebavo. Popoprajte svoja jutranja umešana jajčka, svojo solato začinite s kajenskim poprom, kuhani hrani pa med segrevanjem dodajte peperončino ali dva, majhne vražje posušene čilije, ki hrano odlično začinijo, vam pa uredijo metabolizem.

Vadba na tešče

Potrudite se in zjutraj telovadite vsaj 15 minut. Z jutranjo vadbo namreč povzročite, da stopnja vašega metabolizma naraste. Ampak pozor. Če boste telovadili zjutraj na tešče, bo vaše telo med vadbo porabil več energije, poleg tega pa bo maščobne zaloge kurilo pospešeno še nekaj ur po končani vadbi.

Polnovredno namesto predelano

Polnozrnata in polnovredna živila, ki imajo veliko vlaknin vaše telo prebavi dvakrat hitreje kot tista, ki so predelana, torej vsebujejo bel sladkor, belo moko ali veliko konzervansov. Poleg tega imajo takšna živila veliko vlaknin in nimajo visokega glikemičnega indeksa, zato boste po njih počasneje in manj lačni.

Pijte zeleni čaj

Kadar hujšamo moramo več piti. Tudi zato, ker je takrat priporočeno, da zaužijemo več vlaknin, kot je običajno. Tudi zaradi jemanja MangoFita in BioMaquiUltimaxa priporočamo, da več pijete. Popoldne spijte liter do litra in pol vode, dopoldne pa si privoščite liter zelenega čaja. Ta bo pospešil vašo prebavo, dal vam bo energijo in razstrupljal telo.

Leča, slastna odrešiteljica

Med shujševalnimi dietami je priporočljivo, da zaužijete več stročnic, predvsem leče. vsebujejo veliko vlaknin, hranilnih snovi, dajejo energijo, hrati pa vas nasitijo za dlje časa. Priporočamo, da med dieto redno uživate lečo – v juhi, solatah, kot prikuho in podobno. V primerjavi s fižolom 100 gramov leče vsebuje manj kalorij in ogljikovih hidratov, poleg tega pa več vlaknin in beljakovin.