5 trikov za ohranitev zdravja

Imate stresno službo in vam vsakodnevno zmanjkuje časa? Ste izčrpani in imate načet imunski sistem? Za vas smo pripravili 5 načinov kako ohraniti zdravo telo, kljub temu, da vas priganjajo roki, sestanki in se vas stres drži na vsakem koraku. Obljubimo, ne bo vam vzelo veliko časa.

image

Vsak dan uživajte magnezij

Magnezij pomirja, saj zavira sproščanje stresnih hormonov. Njegovo pomanjkanje se kaže skozi živčnost in pomanjkanje koncentracije. Magnezij igra pomembno vlogo tako pri živčnemu sistemu kot pri mišicah, skrbi za pravilen ritem vašega srca in s tem preprečuje težave povezane s srcem.

Živila, ki vsebujejo magnezij: zelena listnata zelenjava, oreščki, avokado, banane

Ne pozabite na vitamin C

Ta močan antioksidant bo naredil kar največ za vaš imunski sistem. Preskočite zimske prehlade in gripe. Veliko vitamina C najdete v živilih, kot so grenivke, jagode, paprika, ohrovt, grah itd.

Pokličite prijatelja

Vzemite si 5 minut in pokličite dobrega prijatelja. Ne pozabite kdo ste, ko odvržete kravato ali visoke pete. Nasmejte se starim šalam.

Zamenjajte kavč za sprehod

Čeprav vas mika daljinec in udoben kavč, ga tokrat zanemarite in si raje privoščite sprehod po gozdu. Pomiril vas bo in kljub vsem skrbem boste lažje zaspali.

Naspite se

Telo potrebuje od 7-9 ur spanja dnevno. Poskrbite, da je v vaši spalnici kar najmanj svetlobe in zvoka. Upoštevajte pravilo 4, da boste lažje zaspali. Sicer pa kakor so vedele že naše babice: spijte kozarec mleka.