5 živil, ki povečujejo željo po spolnosti

Pogrešate tiste dni, ko ste si svojega partnerja ali partnerico tako močno želeli, da niste mogli zadržati rok pri sebi? Verjeli ali ne, na svoj libido, željo po spolnosti lahko povečate na naraven način, s prehrano. Med t.i. naravne afrodiziake ne prištevamo le ostrig, kaviarja, jagod, mace, ashwagandhe in čokolade. Poželenje lahko prebudijo tudi povsem vsakdanja živila, kot so česen, beluši, mango in telečja jetra. Ja, prav ste prebrali. Skupna jim je predvsem visoka vsebnost vitaminov B, kalija in aminokislin. 

image

5 živil, ki delujejo kot naravni afrodiziak:

STEBELNA ZELENA

Morda to ni najbolj sexy hrana, vendar študije kažejo, da je ta zelenjava odličen naraven afrodiziak. Priporočamo, da jo uživate surovo, ne zaužijte pa je preveč, saj lahko v prekomernih količinah vpliva na vonj vaše kože.

BANANE

Tako kot ananas banane vsebujejo veliko encima bromelin, ki zvišuje željo po spolnosti. Ta priljubljeni sadež je bogat tudi z vitamini B, ki pomagajo ukrotiti vaše živčke, in potasija, ki zvišuje regulacijo energije v telesu. Poleg tega banane povečujejo jakost vaše želje po spolnosti.

AVOKADO

Azteki so ta kremasti sadež, ki je dragocen tudi kot pomoč pri hujšanju in razstrupljanju, imenovali »sadež testisov«. Verjeli so, da zvišuje moško moč, ker je podoben moškim testisom. No, do neke mere so imeli prav. Avokado je bogat s snovmi, ki dvigujejo energičnost in spolno slo.

JAJCA

Tudi jajca imajo veliko vitaminov B5 in B6. Oba vitamina pozitivno vplivata na reguliranje hormonov in nivo stresa.

FIGE

Ravno pravi čas je zanje! Poleg tega, da vsebujejo veliko aminokislin, ki skrbijo za normalno absorpcijo vitaminov v našem telesu, pripomorejo tudi k odpornosti ter spodbujajo libido. Podoben učinek na nas imajo tudi mandlji, ki s o z življenjsko pomembnimi snovmi zelo bogati, vsebujejo pa manj kalorij kot večina oreškov.