6 korakov do lepše kože spomladi

Ogrevanje, vroč zrak v prostorih, veter in mraz … Naša koža je pozimi izpostavljena zelo neugodnim razmeram, posledica pa je utrujena in razdražena koža, brez sijaja. Veste, kako prebuditi svežo pomlad tudi na vašem obrazu?

image

Spomladi se koža velikokrat odzove na zunanje in notranje vplive, ki so pozimi zelo pogosti. Hladen in suh zimski zrak v kombinaciji z našimi pregrehami pri vsakodnevni prehrani puščata na koži utrujenost, grob občutek, izsušenost in pomanjkanje življenjske energije in sijaja.

Poleg tega koža ob koncu zime postane nagnjena tudi k mozoljem, ogrcem in razdraženosti, ki jih je potrebno čim prej odpraviti, da obraz spomladi zasije v vsej svoji lepoti. Nujno jo je globinsko očistiti, odstraniti odmrle kožne celice, jo nahraniti in ji povrniti sijaj. Kako?

Poskrbite za temeljito čiščenje obraza 

Piling bo iz vaše kože odstranil odmrlo kožo in ostale nečistoče, ki mašijo pore, z globinskim čiščenjem pa boste ponovno omogočili koži, da zadiha. V ta namen lahko uporabite različna olja in sredstva, ki vsebujejo rastlinske izvlečke, ki imajo regenerativno delovanje. Mednje uvrščamo:

  • ognjič,
  • kamilico in
  • aloe vero.

Piling si lahko pripravite tudi iz rjavega sladkorja, ki ga pomešate z olivnim oljem, mešanici pa dodate še ščepec ingverja, ki je odlično sredstvo v boju proti kožnim nepravilnostim.

Ne samo, da boste koži povrnili sijaj, obraz bo videti bolj svež in predvsem mlajši.

Ne smete pa pozabiti tudi na vsakodnevno nego z blagimi čistilnimi sredstvi, ki delujejo pomirjujoče in ustrezajo vašemu tipu kože – jo dehidrirajo in podarjajo svežino. 

Kožo nahranite z domačimi maskami

Ko kožo temeljito očistite, je čas za drugi korak: oskrbeti jo morate z vlago in vsemi potrebnimi vitamini. Domače maske so več kot odlična izbira, zato le izkoristite vse, kar ponuja vaša kuhinja in nahranite svojo kožo. 

Najpreprostejša vlažilno domačo masko lahko pripravite iz kumare in kapljice olivnega olja. Le zmiksajte sestavini v multipraktiku in že boste imeli masko, ki kožo vlaži, hkrati pa odpravllja zabuhlost obraza.

Izberite lahke vlažilne kreme

Težke hranilne in mastne kreme zamenjajte z rahlo vlažilno kremo, ki ustreza vašemu tipu kože. V toplejših meseci je namreč znojenje veliko bolj prisotno, zato pretirano hranilne in mastne kreme koži ne pustijo dihati, saj zaprejo pore.

Izberite kreme, ki vsebujejo aloe vero, kamilico, ognjič, sivko ali sandalovino, pomemben pa je tudi vitamin E, ki je antioksidant, ki zaščitno deluje tudi pri sončnih žarkih.

Zamenjajte pa tudi svoja ličila – uporabljajte lažji tekoči puder, mogoče tonirano vlažilno kremo ali puder v prahu. 

Privoščite si masažo celega telesa

Pomembna je hidracija celega telesa, saj so zimski meseci pustili velik pečat na koži, ki je suha, groba, oslabljena pa je tudi njena zaščitna funkcija. Poskusite z mandljevim, olivnim, jojobinim, mandljevim ali avokadovim oljem, izkusite prednosti karitejevega ali kakavovega masla, učinkovita pa je tudi hialuronska kislina, ki obnovi vlaženje kože, izboljšuje elastičnost in s tem ponovno vzpostavi zaščitno vlogo.

Masaža telesa z zeliščnimi olji z ustrezno kombinacijo eteričnih olj pa bo v veliki meri prispevala tudi k boljšemu stanju duha in koži podarila sijaj. 

Kožo nahranite tudi »od znotraj«

Uživanje sadje in zelenjave ima blagodejen vpliv na sam videz pa tudi zdravje naše kože, živila, bogata z vitaminom C, pa stimulirajo proizvodnjo kolagena, glavne beljakovine vezivnega tkiva. Poleg limon in pomaranč sta odlična izbira tudi zelje in ohrovt, ki telesu vračata vitalnost, ribe pa so bogat vir omega-3 maščobnih kislin, ki delujejo protivnetno in ugodno vplivajo na kožne nepravilnosti.

Privoščite si detox kože

Skin Detox so kapsule, ki vsebujejo naravne sestavine, ki kožo globinsko prečistijo, hkrati pa ji povrnejo vlažnost in prožnost. Skin Detox poskrbi za globinsko čiščenje oz. razstrupljaje kože, krepi njeno odpornost in jo regenerira.

S tem odpravlja nepravilnosti na koži, preprečuje mozoljčke in akne, težave z mastno ali suho kožo, hkrati pa posledično preprečuje nastanek in poglabljanje gubic.