6 nasvetov za jutranji ritual, da se boste dobro počutili cel dan

Ne glede na to, ali ste jutranji človek ali nočna ptica, vstajanje iz postelje vedno zahteva nekaj napora. V teh časih, ko dan za dnevom ostajamo doma nam misli lahko zatavajo, vendar pa to ne pomeni, da bi nas moralo ves čas samo skrbeti. Namesto da na jutra gledamo kot na opravila, jih raje spremenimo v ritual dobrega počutja, katerega učinki trajajo cel dan.

image

Ti dragoceni jutranji trenutki vam bodo poleg energije in dobrega počutja pomagali, da se boste tudi naslednjih nekaj ur počutili bolj umirjeno in sproščeno.

Tu je 6 nasvetov za stvari, ki jih lahko naredite že zjutraj, da se boste ves dan dobro počutili.

1. Ko se zbudite, popijte velik kozarec vode

Večina ljudi ima navado zjutraj skuhati kavo, še preden se dodobra prebudijo. Toda preden v svoje telo vnesete kofein, je pomembno, da najprej popijete velik kozarec vode. Samo pomislite. Vaše telo je že 8ur brez vode! Ravno zato ga morate hidrirati. Popiti kozarec vode je ena najpreprostejših stvari, ki jo lahko naredite, hkrati pa ravno to prinaša največ koristi!

Pitje vode zjutraj aktivira vaš metabolizem, spodbudi izločanje toksinov in prispeva k čisti in sijoči koži. Dobra hidriranost prebudi možgane, kar pomaga, da se zbudite in ste pripravljeni začeti dan. Če se, ko se zbudite, še vedno počutite utrujeni in vaša glava še ne deluje, kot bi morala, je to znak, da vaše telo potrebuje vodo! Osvojite to navado in morda boste celo ugotovili, da potrebujete manj kave.

image

Najbolje je, če pijte vodo sobne temperature - ta bo blagodejno delovala na vaš prebavni sistem. Majhen nasvet: ko greste spat, postavite steklenico z vodo na nočno omarico, da jo boste imeli pri roki takoj, ko se zbudite. Če želite, lahko dodate malo limoninega soka - ta pomaga izboljšati polt, zagotovi odmerek vitamina C, spodbudi metabolizem in prebavni sistem.

2. Telefon pustite pri miru

Vaš telefon je pogosto prva stvar, ki jo vzamete v roke, ko se zbudite (celo preden vstanete iz postelje ali pozdravite svojo boljšo polovico).

To majhno, zdaj že nagonsko dejanje, se zdi neškodljivo, pa vendar lahko hitro negativno vpliva na vaš dan. Preverjanje telefona lahko v trenutku sproži stres in vas potegne v vrtinec obveznosti, e-poštnih sporočil, na katere je treba odgovoriti, in vašega dolgega seznama opravil.

Naj vam pride v navado, da telefon pustite pri miru, dokler ne opravite vseh korakov svojega jutranjega rituala (najbolje šele po zajtrku). Zaradi te male spremembe boste svoje dneve začeli manj obremenjeni, bolj sproščeni in boljše volje.

3. Prebudite svoje mišice

Ni vam treba eno uro telovaditi v telovadnici ali teči v parku. Poskusite z kakšnimi lažjimi vajami (tudi, če le za 5 ali 10 minut), da zbudite mišice, aktivirate telo in spodbudite pretok krvi. Naredite nekaj, zaradi česar se boste počutili dobro, pa naj bo to nekaj razteznih vaj v dnevni sobi, kratek sprehod, ali pa nekaj minut joge. Te preproste aktivnosti vam bodo dale energijo za prihajajoči dan.

4. Vzemite si čas za pozitivno mišljenje

Vsako jutro si vzemite nekaj minut, da preberete par strani vam ljube knjige, poslušajte zanimiv podkast, nekaj časa meditirate, glasno izgovorite nekaj pozitivnih trditev ali zapišite svoje misli v zvezek.

image

Obstaja nešteto možnosti, bistveno pa je, da naredite nekaj, kar vas veseli in bo imelo za vas pozitivne posledice skozi cel dan. Če ste pod stresom, ta čas izkoristite za vizualizacijo prijetnega dogodka in si predstavljajte, da gre vse po načrtu.

5. Privoščite si lepotni ritual

Za takojšnjo prebuditev lepote si obraz osvežite z vodo ali pa nanesite eterično olje vrtnice, ali citrusov. Vonj bo prebudil vaša čutila, olje pa bo vašo kožo polepšalo in navlažilo.

Nasvet: Uporabite majhno količino vlažilnega sredstva in ga nežno vmasirajte v kožo. Če želite biti prepričani, da boste izbrali pravo kremo za svojo kožo, izberite UNDO kremo. Z lahko, a hkrati bogato vlažilno kremo z anti-age formulo bo vaša koža videti vrhunsko! Deluje podnevi in ponoči, zato vam ni treba kupovati dveh različnih izdelkov. Mar ni to odlično?

6. Ne pozabite na zdrav zajtrk

image

Jutranji ritual ne bo popoln brez zdravega zajtrka, ki je resnično temelj vsakega uspešnega dne. Uravnoteženi obrok zjutraj bo izboljšal koncentracijo, hkrati pa vam bo pomagal, da se boste v svoji koži bolje počutili in imeli več energije. Prav tako se boste čez dan lažje izognili spremembam razpoloženja, težavam s spominom in želji po hrani. Zdrav zajtrk bo pomagal uravnavati raven sladkorja in celo zmanjšal tveganje za srčno-žilne bolezni.

Izberite ovsene kosmiče, beljakovinski smoothie, jogurt s sadjem in domačo granolo ali pa jajca z avokadom.

Zdravemu in hranljivemu zajtrku dodajte tudi redno uživanje kolagena. UNDO Collagen Drink združuje patentirani morski kolagen tipa I - Naticol® z vitaminom C in ekstraktom borovnice za učikovitejše delovanje in vidne rezultate na obrazu, laseh in nohtih.

Izbrani izdelki za vas