7 izvirnih nasvetov za popolno božično mizo

Božič je pred nami in čeprav trenutno dogajanje ne obeta običajnega veselja in prazničnega navdušenja, ni nobene potrebe, da smo popolnoma zagrenjeni kot Grinch. Morda tega pregovorno veselega dela leta res ne boste mogli preživeti z vsemi, ki jih imate radi. Toda to še ne pomeni, da moramo zaradi pandemije koronavirusa popolnoma pozabiti na božično vzdušje.

image

Božiča še ni potrebno odpisati! Pripravili smo 7 izvirnih nasvetov za popolno praznično mizo.

1. Ljudje, ki jih imate radi

Morda letos res ne boste praznovali v tako velikem krogu, vendar vas to ne sme spraviti v slabo voljo. Uživajte v družbi svojih domačih, prek videoklica pa vključite še prijatelje, ki jih ne morete videti v živo. Časi so res drugačni, toda kjlub temu ni potrebno pozabiti na tradicijo. Kljub razdalji ste še vedno lahko povezani z vsemi, ki jih imate radi.

2. Zdrava božična večerja

Bodimo pošteni, trenutno nismo najbolj fit. Zdi se, da so sprehodi do hladilnika pogostejši kot tisti v naravi. Zakaj ne bi sprejeli odločitve, da bomo bolj zdravo jedli že med prazniki? Juha iz maslene buče, pečen piščanec ali losos z limono in zelišči, gratiniran brstični ohrovt z medom in zelena solata so zdrava, a zato nič manj okusna izbira!

3. Božični piškoti

Brez njih si praznikov skoraj ne moremo predstavljati, zato tudi na našem seznamu ne smejo manjkati. Kakšni piškoti se bodo letos znašli na vaši praznični mizi? Klasični orehovi rogljički in medenjaki? Morda ovseni piškoti z arašidi in čokoladnimi kapljicami, medenjaki brez glutena ali pa energijske kroglice, ki jih ni potrebno peči? Morda pa je čas za avokadove piškote z dvojno čokolado? Med prazniki si jih lahko privoščite brez slabe vesti. Obljubimo, da ne bomo povedali Božičku!

4. Napitki

Alkohol je eden od vzrokov za povečanje telesne teže (to se še posebej pozna na trebuhu, ki se ga je izredno težko znebiti), zato raje izberite bolj zdrave različice prazničnih pijač. Stric Google kar poka po šivih od vseh idej za praznične napitke, na primer brusnični spritz, ingverjevo limonado z medom in grenivko in celo zdravo vročo čokolado - ja, prav ste prebrali! Zato kar pogumno pobrskajte med recepti.

5. Božični okraski

Pobrskajte med lanskimi božičnimi okraski ali pa pustite ustvarjalnosti prosto pot in jih izdelajte sami! Ročno izdelane papirnate snežinke, izvirno pripravljeni pogrinjki ali plavajoče svečke so preprost način, kako ustvariti posebno, praznično vzdušje.

6. Glasba

Brez glasbe ne gre! In pri tem nimamo v mislih samo klasičnih božičnih hitov, nad katerimi ste morda navdušeni ali pa tudi ne. Poslušajte svojo najljubšo glasbo, ki vas spravi v boljše razpoloženje in vam polepša dolge in turobne dneve.

7. FatEliminator EXTREME

Zavedamo se, da so napadi lakote res nadležni, še posebej v tem delu leta. A na srečo obstaja način, kako zmanjšati vnos kalorij brez manjšanja porcij. FatEliminator EXTREME s popolnoma novo formulo nase veže kar do 28% zaužitih maščob in oblikuje gel, ki ga telo ne more prebaviti ali absorbirati. In ker ga telo ne more uporabiti, ga enostavno izloči.

Ste odločeni, da boste pojedli manj nezdrave hrane, a se vseeno nočete odpovedati nekaterim dobrotam, brez katerih si enostavno ne morete predstavljati božičnih praznikov? Zdaj je to mogoče!