7 nasvetov za nego kože - 2.del

Pred vami je 2. del nasvetov za nego kože. Izbrani nasveti vam bodo pomagali, da bo vaša koža postala zdrava in sijoča. Sledite jim in opazili boste vidne spremembe. 

image

1. Izdelki s pretečenim rokom uporabe

Tako ličila, kot izdelki za nego kože imajo rok uporabe in držite se jih. Po pretečenem roku, ne le da izdelek ni več tako učinkovit, lahko je tudi škodljiv. Zapomnite ali zapišite si, kdaj ste določen izdelek kupili in redno preverjajte ali so izdelki še uporabni. Kako to preveriti? Vsa kozmetika ima napisan natančen datum uporabe. Če tega nima, poiščite ikono lončka z odprtim pokrovom zraven katerega piše 3M, 6M, 12M ali 24M. To je oznaka za rok trajanja izdelkov (v mesecih) po odprtju.

2. Maske za obraz

Uporabljajte maske za obraz - v kakršnikoli obliki. Vsaka drogerija in specializirana prodajalna je danes polna mask za obraz. In zakaj so tako super? Zato, ker so izjemno koncentrirane in močne ter upoštevajo individualne potrebe kože. Ne uporabljajte jih samo ob posebnih priložnostih - vzemite si nekaj minut dvakrat na teden in negujte svojo kožo.

3. Hormoni

Nego kože, zadostno pitje vode in pravilno prehrano lahko nadzorujemo, medtem ko hormonov ne moremo. Lahko pa hormoni nadzorujejo nas. Brez skrbi. Če boste pri negi kože upoštevali tudi hormone, lahko le-to primerno prilagodite. Najdite, kaj vaša koža potrebuje v katerem obdobju in videli boste opazno razliko.

4. Koža se s starostjo spreminja

Naša koža se skozi različna življenjska obdobja nenehno spreminja. Tako je koža v najstniških letih bolj nagnjena k aknam, med 20. in 30. letom je sijoča ne glede na to, kakšno kremo uporabljate. Po 40. letu pa je mogoče treba razmisliti o močnejših izdelkih za nego kože. Zapomnite si, da tip vaše kože le del sestavljanke - redno opazujte svojo kožo in ji zagotovite, kar potrebuje.

5. Nenehna skrb za kožo

Anti-age kreme niso namenjene le starejšim ljudem in nikoli ni prezgodaj, da začnete s preventivnimi ukrepi. Z njimi lahko pričnete kadarkoli želite in ni nujno, da čakate na vidne gubice. Če želite ustaviti čas in svojo kožo ohraniti mladostno kar najdlje časa, posezite po najboljših anti-age kremah na trgu.

6. Dvojno čiščenje obraza

Ste prepričani, da je vaš obraz res čist, preden greste v posteljo? Mogoče ni. Danes obraza ne moremo očistiti samo z vlažilim robčkom saj vemo, kako pomembno je, da obraz pravilno očistimo. Pa ga res znamo pravilno očistiti? Sledite tema dvema korakoma:

  • 1. korak: Odstranite vodoodporna in dolgotrajna ličila z izdelki, ki temeljijo na olju.
  • 2. korak: Očistite obraz z izdelki, ki temeljijo na vodi (gel, pena, mleko), da odstranite ostanke ličil in temeljito očistite kožo.

7. Zaščitite kožo pred soncem

Rjava koža je eden najpopularnejših trendov, vendar pa je sonce največji sovražnik mladostnega izgleda. Če se opravljate ven, se namažite s sončno kremo, ne glede na vreme. UV sevanje lahko vodi do opeklin, slabše imunosti, suhe kože, sončnih lis in staranja kože. Ker varno sončenje ne obstaja, raje uporabite samoporjavitvene izdelke.

Izbrani izdelki za vas