7 nasvetov za nego kože - 1. del

Mislite da veste, kaj vaša koža potrebuje? Kljub temu, da verjetno vsak dan slišite nekaj novih nasvetov o pravilni negi kože vam razkrivamo, da je lahko nega kože precej enostavna. Zapomniti si morate le nekaj stvari, ki vam bodo na naraven način pomagale izboljšati videz vaše kože. Vas zanima kaj smo vam pripravili? Potem berite dalje.

image

1. Voda

Za ta nasvet ste verjetno slišali že neštetokrat, vendar je voda najpomembnejši in najbolj enostaven način za nego kože. In s tem ne mislimo na umivanje obraza, čeprav je to tudi del nege kože. Govorimo o pitju vode. Zadostna hidracija od znotraj navzven zagotovi telesu, da se znebi toksinov in celulita, hkrati pa koža izgleda mlajša. 

2. Hrana

Ko je vaša koža hidrirana, morate poskrbeti, da bo tudi vaša hrana pravilna. Da bo vaša koža sijala, ji morate zagotoviti vse potrebne vitamine in minerale, izogibajte pa se predelani hrani in hrani, polni nasičenih maščob in sladkorja. Vaša koža vam bo hvaležna. 

3. Spanje

Za čudovit sijaj in svež obraz poskrbite, da imate dovolj časa za počitek. Takrat se vaša koža regenerira, vpije negovalne izdelke in se znebi utrujenega izgleda. Če ne spite dovolj, boste pod očmi opazili temne kolobarje, vaš obraz pa bo izgledal dolgočasno. Kakovosten spanec je eden najboljših nasvetov za nego kože, ki jih bote kadarkoli slišali. 

4. Očistite, tonirajte in navlažite

Naj bo to vaša rutina. Ta nasvet je revolucioniral industrijo za nego kože! Vse si pred spanjem iz obraza očistimo ličila (vsaj upamo tako), vendar se velika večina pri tem tudi ustavi. Ko pridemo iz službe utrujene, se nam ne da odpirati še 5 tisoč serumov, krem, olj in podobno. Naredite svojemu obrazu uslugo in si zapomnite - očistite, tonirajte, navlažite. 

5. Spoznajte vaš tip kože

Če uprabljate napačne izdelke za vašo kožo, potem ni pomembno, kako draga in obsežna je vaši jutranja in večerna rutina - lahko si delate več škode, kot koristi. Svojo kožo morate razumeti in ji dati tisto, kar potrebuje. Tudi, če je vaša koža mastna ali pa kombinirana - še vedno jo morate navlažiti. Še vedno lahko uporabljate kozmetiko, primerno za vse tipe kože ali pa pri dermatologu ugotovite svoj tip kože.

6. Uporabljajte dobro vlažilno kremo

Zdaj veste, kako pomembno je, da je vaša koža hidrirana od znotraj. Ravno zato morate vložiti v odlično kozmetiko, ki bo vašo kožo hidrirala tudi navzven. Izberite kremo, ki vam bo pomagala izbrisati tanke linije na obrazu in pospešila proizvodnjo kolagena za čvrsto in gladko kožo.

7. Svilena posteljnina

Če še niste slišali za to norost, potem je skrajni čas, da izveste! Strokovnjaki za nego kože priporočajo zamenjavo navadne posteljnine s svileno. Zakaj? Svila je nežnejša in tako zavira nastanek gubic. Ravno tako ne bo vpila toliko kozmetike, kot jo vpije navadna bombažna posteljnina. Torej, nadenite si najljubšo pižamo in ne skrbite, da bi vaša posteljnina imela boljšo nego obraza kot vi!

Izbrani izdelki za vas