8 načinov, kako se znebiti maščobe na stegnih

Ste utrujeni od nenehnih skrbi zaradi maščobe na stegnih in drgnjenja stegen v toplejših mesecih? Tudi mi smo. Veliko žensk se sooča z izzivom, kako se spopasti z bolečinami, ki jih povzroča drgnjenje. Razumevanje osnovnih vzrokov vam lahko pomaga, da prevzamete nadzor nad svojim telesom in se osvobodite izpuščajev na stegnih.

image

V tem članku vam bomo pomagali razumeti, kaj povzroča maščobo na stegnih in kako jo uspešno odstraniti.  

Ali je maščoba na stegnih posledica hormonov?

Hormoni imajo ključno vlogo pri uravnavanju telesne teže in porazdelitve maščobe v telesu. Glavni krivec med hormoni, ki povzročajo kopičenje maščobe na problematičnih predelih, je estrogen. Ta ženski hormon povzroča povečanje števila maščobnih celic, zaradi česar se na stegnih in okoli njih tvorijo maščobne obloge.

Hormonske spremembe v puberteti, nosečnosti in menopavzi lahko povzročijo kopičenje maščobe na stegnih. Kot da to ni dovolj, je hormonskega neravnovesja izguba maščobe na stegnih še težja.

Sedeč življenjski slog in epidemija maščobe na stegnih

Eden glavnih vzrokov za odvečno telesno težo pri ženskah, zlasti maščobo na stegnih, je sedenje v pisarni oziroma sedeč način življenja. Delo za pisalno mizo je dandanes stalnica, zato veliko žensk dolge ure sedi.,

To neizogibno pomanjkanje telesne dejavnosti vodi v pridobivanje telesne teže in kopičenje maščobe na stegnih. Zaradi celodnevnega sedenja je telo v stanju nizke porabe kalorij, kar pomeni, da pokuri manj kalorij kot običajno.

Kriva je genetika

Pri uravnavanju telesne teže ima ključno vlogo tudi genetika. Nekatere ženske so genetsko nagnjene k temu, da odvečno maščobo shranjujejo na določenih predelih, vključno s stegni.

Če pa prihajate iz družine, v kateri se v preteklosti pojavljala maščoba na stegnih in odrgnine, imamo za vas dobro novico. Samo genetika ne določa vaše usode. Čeprav imate morda genetsko predispozicijo, lahko s svojimi življenjskimi odločitvami in navadami izbrišete neželeno družinsko zgodovino maščob na stegnih.

8 popularnih nasvetov za kurjenje maščobe na stegnih

Ko poskušate shujšati v določene predele, se lahko soočite z nekaterimi izzivi. Vendar noben izziv ni pretežak, da bi ga premagali. Strategija, ki ustreza vam in vašemu telesu, vam lahko pomaga doseči razmik med stegni, ki si ga želite že od lanskega poletja.

Tukaj je 8 nasvetov, ki so trenutno popularni:

  • Topla voda z limono in kurkumo: To kombinacijo pijte vsako jutro na prazen želodec, saj z močjo limone in kurkume zaženete presnovo in kurjenje maščob. Ko na jeziku začutite rahlo pekoč občutek, si predstavljajte, kako močno vpliva na topljenje maščob!
  • Zavijte se v folijo za živila: Ko greste na sprehod ali telovadite v dnevni sobi, ovijte stegna in trebuh v plastično folijo za živila. Ta trik ustvari popolno okolje za kurjenje maščob - po končani aktivnosti si oglejte plastično folijo! Vaš napredek je viden takoj, saj bo vaše telo prekipevalo od znoja.
  • Skrijte nezdrava živila: Če imate doma hrano, ki se ji ne morete upreti, je boste pojedli še več! Zato se ji odpovejte ali prosite partnerja, naj jo skrije. Presenečeni boste, kako enostavno je na ta način zmanjšati kalorije!
  • V službo prinesite telovadno žogo: Namesto da ves dan sedite na stolu in se počutite nelagodno zaradi trebuha in stegen, v službo prinesite telovadno žogo. S sedenjem na gimnastični žogi lahko popravite svojo držo ter med delom trenirate trebušne in stegenske mišice.
  • Veliko spanja: Kakovosten spanec je ključ do kurjenja maščob. Če spite manj kot osem ur na noč, boste zaradi pomanjkanja energije veliko več jedli! Kot ženska morate spati vsaj sedem do devet ur na noč.
  • Spite v hladnejšem prostoru: V spalnici znižajte temperaturo na vsaj 18 °C, da bo vaše telo delovalo v načinu termogeneze. Nižja temperatura povzroči, da med spanjem pokurite več kalorij, da se v hladnejšem prostoru ogrejete.
  • Bodite aktivni tudi čez teden: Če želite prekiniti prekletstvo sedečega načina življenja za pisalno mizo, poskusite z nekaj triki, da se boste gibali tudi med delom - če je mogoče, se v službo odpravite peš ali s kolesom, med odmorom se hitro sprehodite ali parkirajte dlje od delovnega mesta, da povečate število korakov.
  • Poiščite naravno pomoč: Čeprav je ciljno usmerjeno kurjenje maščob veliko težje kot hujšanje na splošno, vam lahko pri tem pomaga naravno prehransko dopolnilo za oblikovanje stegen in pasu Waist & Leg Slimmer XXL z morsko algo wakame. Pigment v tej algi pospeši termogenezo in vam pomaga učinkoviteje kuriti maščobe že z dvema kapsulama na dan.

Pridobite razmik med stegni z morsko algo in listi rdeče vinske trte

Znanstveniki in nutricionisti v Slimmiumu so razvili popolno rešitev, s katero boste končno oblikovali te problematične predele: Waist & Leg Slimmer XXL z algo wakame in VinOleaf™.

Te kapsule za kurjenje maščob so s svojim delovanjem 2 v 1posebej zasnovane, da ciljajo na maščobo na trebuhu, stegnih in pasu!

Znanstveno dokazani učinki alge wakame vam zaradi pigmenta, imenovanega fukoksantin, pomagajo sprožiti termogenezo. Klinična študija je pokazala rezultate v samo 4* tednih:

  • 16,3*% zmanjšanje trebušne maščobe
  • 3,9*% zmanjšanje splošne telesne maščobe

Poleg učinkov alge wakame vam patentiran izvleček listov rdeče trte VinOleaf™ pomaga izboljšati pretok krvi v noge, zmanjšati otekanje ter ublažiti občutek utrujenih in težkih nog.

To je popolna kombinacija sestavin, da dosežete razmik med stegni!

S samo 2kapsulama na dan lahko končno dosežete vitke noge, ki ste si jih vedno želeli.

Tudi če imate gene za kopičenje maščobe na stegnih, ti nimajo možnosti, ko uporabljate Waist & Leg Slimmer. Vaše samozavestno in brezskrbno poletje se začne danes.

Viri

Hitoe S., Shimoda H. Seaweed Fucoxanthin Supplementation Improves Obesity Parameters in Mildly Obese Japanese Subjects. Functional Foods in Health and Disease 2017; 7(4); 246-262 

Izbrani izdelki za vas

15-DNEVNI PAKET
-48%
Akcijska cena 23,99 € Redna cena 45,98 €
Ogled izdelka