8 preprostih načinov za boj proti gubicam

Staranja sicer ne moremo povsem preprečiti, vendar lahko z nekaj preprostimi triki zmanjšamo njegove posledice. Z vami delimo 8 uporabnih nasvetov, kako povsem naravno zgladiti neželene obrazne gubice.

image

Kaj pravzaprav povzroča gube?

Naša koža ima dve plasti: vrhnjico (epidermis), zunanjo plast, in usnjico, plast, skrito pod epidermisom. Gube nastajajo v usnjici, ki je narejena iz kolagena in drugih proteinov. S staranjem naše telo proizvaja vse manj kolagena, posledično se koža začne povešati in nastanejo gube. Vendar na ta proces ne vpliva samo staranje, ogromno je tudi zunanjih dejavnikov, kot so izpostavljenost soncu, kajenje, onesnaženost zraka itd.

Vendar je znake staranja možno tudi nadzorovati ali celo odpraviti, če boste sledili tem preprostim nasvetom:

Vedno spite na hrbtu

Spanje na trebuhu lahko zaradi pritiska na obrazu povzroči zmečkanine, ki sčasoma postanejo globoke gube. Raziskave so pokazale, da kakršnokoli spanje razen spanja na hrbtu povzroči nastanek gubic na obrazu. Pri preprečevanju spalnih gubic deloma pomagajo svilene prevleke, saj so dovolj nežne za kožo na obrazu. Predvsem pa je potrebno tudi dovolj spanja!

Pijte veliko vode

Lepa koža se začne od znotraj! Voda sestavlja 60-70 %  človeškega organizma. Pri otrocih je delež večji, s starostjo se zmanjšuje. Zato morate piti dovolj tekočin. Poleg vode je priporočljivo piti tudi zeleni čaj in kokosovo vodo, ki vsebujeta še ogromno antioksidantov. Poleg tega bodo tekočine odplaknile toksine iz vašega telesa.

Odstranite ličila pred spanjem

Vaša koža mora ponoči dihati. Če ličil ne odstranite, bodo zamašila pore, kar vodi v nastanek gubic in pigmentnih madežev.

Izogibajte se soncu in vedno uporabljajte kremo za sončenje

UV žarki poškodujejo kožo in povzročijo njeno prehitro staranje, tako da zmanjšajo količino kolagena in elastina, ki ji dajeta podporo.

Uživajte superhrano

Na žalost ne obstaja ena sama čudežna hrana, ki bi preprečevala gubice, vendar obstajajo živila, ki lahko kljub temu nahranijo vašo kožo od znotraj in jo ohranjajo čvrsto, zdravo in prožno. Živila, ki vsebujejo vitamin A, E in C, minerale, omega 3 maščobne kisline ter antioksidante uničujejo proste radikale, ki poškodujejo kožo ter jo nahranijo od znotraj.

Izogibajte se sladkorju

Poleg tega, da povzroča kopičenje kilogramov, sladkor škoduje tudi koži. Razgrajuje kolagen in elastin v vaši koži, ki jo ohranjata čvrsto in elastično.

Ne žvečite žvečilnih gumijev

Ponavljajoči se gibi, ki jih izvajamo z obraznimi mišicami med žvečenjem, povzročajo nastanek gub okrog ust, ki se z leti trajno poglobijo.

Uporabljajte kremo UNDO

Krema UNDO je edina krema, ki ustavi staranje pri samem vzroku. Spodbuja tvorbo kolagena in upočasni znake staranja. Učinkovito preprečuje nastanek gub in poveča elastičnost in prožnost kože. Kožo globoko navlaži, poveča njen sijaj in učvrščuje njeno strukturo.

Nanesite jo na očiščeno kožo na obrazu in dekolteju zjutraj in zvečer. Rezultati bodo vidni že po 2 tednih.

Naročite TUKAJ:

image

Izbrani izdelki za vas