8 najpogostejših vprašanj o staranju kože

Staranje kože je neizogibno- pa je to res? Zbrali smo odgovore na 8 najpogostejših vprašanj o staranju kože, ki nam jih pogosto zastavljate.

image

1. Kaj povzroča, da se moja koža prehitro stara?

Obstaja veliko faktorjev, ki povzročajo prezgodnje staranje kože, večina njih pa je povezana z načinom življenja. Večji faktorji so:

  • Nezdrava prehrana
  • Preveliko uživanje alkohola
  • Nikotin
  • Psihološki stres
  • UV žarki

Ti dejavniki povzročajo povečano tvorbo prostih radikalov, ki so glavni vzrok prezgodnjega staranja kože.

2. Kaj se zgodi z mojo kožo, ko se postaram?

S starostjo se začne v koži odvijati več različnih procesov, ki vplivajo na njen izgled, strukturo in aktivnost. Obstaja okoli 300 teorij o tem, kako in zakaj se staramo. Ena izmed njih je zmanjšana aktivnost celic, manjša proizvodnja kolagena in poškodbe zaradi prostih radikalov, ki jih povzroča izpostavljenost UV žarkom.

3. Kateri vitamini so pomembni za kožo?

Vitamini, še posebno v dnevni negi, igrajo pomembno vlogo v našem metabolizmu na splošno, prav tako v metabolizmu naše kože. Vitamin E je antioksidant, ki zavaruje kožo pred zunanjimi vplivi in nevtralizira proste radikale.

Pro vitamin B5 je predhodnik vitamina B5. V koži se hitro presnavlja v vitamin B5. Ima pomirjujoče lastnosti in koži daje vlago. Poleg tega preko noči podpira proces regeneracije. Zato je zelo pomemben za občutljivo, suho in razdraženo kožo, pa tudi pomemben člen v izdelkih za nočno nego.

image

4. Ali stres prispeva k staranju kože?

Naše telo se odziva na stres na enak način, kot se je odzivalo na preteče nevarnosti tisoče let nazaj- s sprostitvijo hormonov. Vendar pa danes stres igra konstantno vlogo v našem življenju. Naša telesa neprenehoma proizvajajo te hormone, kar povzroča hitrejše staranje naše kože. Najbolj prominenten stresni hormon je kortizol.

5. Kako stresni hormon kortizol vpliva na mojo kožo?

Kortizol lahko vpliva na nivo kolagena v našem telesu, ki je prominenten gradnik v globljih delih naše kože. Spremembe v strukturi in vsebnosti kolagena se pokažejo v formaciji gub.

6. Kdaj naj začnem uporabljati anti-age proizvode?

Ste vedeli, da po 20. letu na leto izgubimo približno 1% kolagena? Zato se tudi možnosti izboljšanja kože hitreje znižujejo. Kadarkoli od vaših 20. do sredine 30. je primeren čas, da začnete uporabljati izdelke proti staranju - vendar ne pozabite, da se vsi starajo drugače.

7. Kako pogosto naj uporabljam anti-age proizvode?

Anti-age proizvodi naj bodo del vaše vsakodnevne rutine.

8. Kateri anti-age proizvod pa naj uporabljam?

Poskrbite za lepoto od znotraj navzven! Kapsule UNDO Anti-age so klinično zasnovana kombinacija najmočnejših naravnih antioksidantov, združenih v patentirano učinkovino SkinAx2™, koencima Q10, vitamina E, vitamina B2 in ekstrakta črnega bezga za popolno zaščito in mladostnejši sijaj vaše kože.

Vse te sestavine s sinergičnim učinkovanjem zaščitijo celice in kolagensko mrežo pred razdiralnim delovanjem prostih radikalov ter spodbujajo tvorbo kolagena. Učinkovito delovanje bo odpravilo kožne nepravilnosti za kar 18% in povečalo elastičnost kože za 9%.

Naročite UNDO Anti age tukaj:

image

Izbrani izdelki za vas