Acai najbolj priljubljene jagode za hujšanje

Jagode acai so bile ene prvih shujševalnih hitov med živili, ki jih prištevamo med superhrano. Zaradi dragocenih snovi, ki jih najdemo v teh temno-vijoličnih jagodah iz Brazilije, so še vedno priljubljena pomoč pri uravnavanju telesne teže.

image

Acai jagode so odlična pomoč pri vzdrževanju telesne teže, saj uravnavajo presnovo, prebavo, zagotavljajo živčno ravnovesje in zdrav krvožilni sistem. (Foto: 123rf.com)

Acai jagode, ki jih vsebuje Acai Detoxan, zaradi izjemne količine vlaknin in antioksidantov na vitko linijo vplivajo predvsem s spodbujanjem prebave in urejanjem metabolizma. Zato so primerne predvsem za vzdrževanje vitke linije.

Kako ohraniti vitko linijo, ko smo shujšali

Ena najtežjih nalog tistih, ki so izgubili večjo ali manjšo količino telesne teže, je ohranitev vitke linije. Če smo shujšali z zgolj shujševalno dieto ali zgolj intenzivnejšo telesno vadbo, obstaja večja verjetnost, da se bomo po končani dieti zredili nazaj.

Acai Detoxan je v pomoč vsem, ki se ne želijo zrediti nazaj.

Kako jagode v Acai Detoxan vplivajo na hujšanje:

  • Ker acai vsebujejo veliko vlaknin spodbujajo prebavo. Zato preprečujejo napihnjenost in kopičenje kilogramov.
  • Zaradi visoke vsebnosti antioksidantov razstrupljajo, odplavljajo proste radikale in urejajo metabolizem. Z urejeno presnovo preprečujemo tvorjenje maščobnih oblog.
  • Bogate so z vitamini B-kompleksa, zato uravnavajo živčno stanje in zagotavljajo dovolj energije za vadbo, hkrati pa pomirjajo. S tem preprečujejo prekomerno uživanje hrane zaradi živčnosti. 

Več kot le shujševalni izdelek

Za uspešno obvladovanje telesne teže je nujno, da telesu z urejeno prehranotelesu zagotavljamo vse, kar potrebuje. Če nam primanjkuje določenega vitamina ali minerala, nam lahko ta primankljaj ponagaja tudi pri ohranjanju vitke linije.

Jagode acai so bogate predvsem z:

  • Vitaminom A (Prispeva k zdravju prebavnega trakta.)
  • Vitaminom C (Skrbi za presnovo energije, ki jo vnesemo v telo s pomočjo hrane. Poleg tega varuje pred vplivom slabega holesterola.)
  • Kalcijem (Prispeva k izrabi beljakovin in k normalnemu delovanju mišic.)
  • Omega 3 in 6 (Prispevajo k izgubi telesne teže, saj le s pomočjo teh maščobnih islin lahko normalno koristimo ostale maščobe, ki jih uživamo s hrano.)
  • B-kompleksom (Vplivajo na presnovo ogljikovih hidratov, k zadovoljivi meri energije in k dušnemu miru, zato preprečujejo napade lakote.)
  • D vitaminom (Nujen za normalno prebavo maščob in preprečevanje maščobnih zalog okrog trebuha.)
  • Rastlinskimi steroli (Skrbijo za zdravo srce in ožilje.)

Brazilci si jih privoščijo vsak dan

Brazilci acai jagode poznajo že od nekdaj in skoraj petdeset odstotkov njihove prehrane vsebuje vsaj kanček acai jagod.

Acai jagode z veliko količino antioksidantov odganjajo proste radikale, ki v našem telesu povzročajo veliko nepravilnosti in težav, med drugim celo prezgodnje staranje. Ker pa prosti radikali upočasnjujejo tudi presnovo, so zato v veliki meri odgovorni tudi za pridobivanje kilogramov, acai jagode pa posledično za njihovo topljenje.