Adijo, kilogrami in celulit!

Že razmišljate o poletju, žgočem soncu in obisku plaže? Kar 80 do 90 odstotkov žensk se ob tej misli zdrzne, ker menijo, da še niso pripravljene za kopalke. Celulit je težava, ki marsikateri predstavnici nežnejšega spola greni tople dni. Odkrijte, kako ga odpraviti.

image

Do celulita pride zaradi povečevanja maščobnih celic, globoko v podkožju. Zato ga najlažje odpravimo z redno masažo in prehranskimi dopolnili, ki ga odpravljajo od znotraj. (Foto: 123rf.com)

Celulit bi lahko opisali kot motnjo v lokalni porazdelitvi maščob, za katero so značilni:

  • debeljenje maščobnega tkiva,
  • spremembe v čvrstosti kože,
  • pomarančna koža in
  • sprijemanje v najglobljih plasteh tkiva.

Kaj je celulit?

Celulit nastaja v najglobljem sloju kože, kjer se nahaja podkožno maščobno tkivo. Pogled v sestavo tega tkiva kaže na skupke maščobnih celic, zložene v majhne režnje. Med njimi so vezne pregrade, sestavljene iz elastina in kolagena, v katerih se raztezajo krvni in limfni tokovi.

Maščobne celice se povečujejo:

  • v določenih hormonskih spremembah,
  • z leti in
  • z rastjo deleža maščobe v našem telesu.

S povečanjem maščobnih celic se zmanjšuje medcelični prostor, pojavi se povečan pritisk na krvne in limfne tokove, kar ovira cirkulacijo.

Okoli celic se zaradi oslabljenega veznega tkiva pričnejo oblikovati trde tvorbe kolagena, ki sčasoma povzročajo vozle. Ti sčasoma otrdijo in začnejo težiti k površini kože. Takrat opazimo pomarančno kožo.

Kako odpraviti celulit?

Odprava celulita zahteva obilo potrpljenja in vztrajnosti. Prej kot bodo zdrava prehrana, telesna aktivnost in nega kože postale vsakdanja življenjska navada, prej bo pomarančasta koža izginila z našega telesa.

K hitrejši odpravi celulita učinkovita prispeva CeluEnd Perfect – prehransko dopolnilo za odpravo pomarančne kože od znotraj. 

CeluEnd perfect naravno zmanjšuje delež maščob v telesu ter izboljša strukturo in prekrvavljenost kože. Ekstrakt smokvove opuncije CactiNea™ in ekstrakt rjave alge v izdelku CeluEnd perfect odlikuje tudi naravni diuretični učinek z izjemno sposobnostjo preprečevanja zadrževanja vode za vitkejšo postavo.

Ker CeluEnd perfect deluje od znotraj, so učinki vidni dlje časa. Ekstrakt rjave alge vsebuje tudi veliko ioda, ki je pomemben za normalno delovanje žleze ščitnice, ki uravnava presnovo v telesu.

Anticelulitne kreme naj bodo le v pomoč

Če želimo celulit resnično odpraviti, ne le prikiti, ga moramo zatreti v kali – v podkožju, kjer nastaja. Medtem ko kapsule CeluEnd počnejo prav to, lahko rezultate pospešimo z uporabo anticelulitnega gela CeluEnd, ki kožo na problematičnih mestih izdatno vlaži in s tem prikriva pomarančno kožo.

Kombinacija izvlečka ekstraktov listov vinske trave, goji jagod, aronije in aloe vere deluje na celice v najglobljem delu kože in jih na naraven način spodbuja, da vzpostavijo red v kožni strukturi.

Naravne rastlinske sestavine učinkovito stimulirajo presnovo podkožja, hkrati pa imajo močno antioksidativno delovanje.